• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: U NBA još nemaju hrabrosti za nas

Najtrofejniji evropski trener kaže da ni njemu, ni bilo kome od njegovih kolega, nije ponuđen posao prvog trenera NBA ekipe.

 Obradović: U NBA još nemaju hrabrosti za nas Izvor: MONDO

Za trenere izvan SAD, u NBA ligi su rezervisane različite asistentske uloge. Jedan od takvih trenera je Srbin Igor Kokoškov, koji je tamo više od jedne decenije.

Čak i Etore Mesina, kao jedno od najvećih imena u Evropi, mogao je samo da posmatra kako u Los Anđeles Lejkersima radi Majk Braun.

Spekulacija da bi prvi neamerički šef struke u NBA ligi mogao da postane Željko Obradović pojavila se nakon njegove posjete Detroit Pistonsima prošle jeseni, a potom i kada je Obradović bio gost "klipova" na zvaničnom meču protiv Njujork Niksa, odigranom u Londonu.

Međutim, čim se po završetku sezone pokrenula "trenerska vrteška", postalo je jasno da od toga neće biti ništa i Obradović je nedavno preuzeo Fenerbahče Ulker.

"Nemam šta da krijem - konkretnih ponuda nije bilo. I tu ne govorim samo o sebi, nego i o drugim kolegama trenerima iz Evrope", rekao je Obradović za hrvatski portal "24 sata".

"Prva takva ponuda biće prekretnica u košarkaškim odnosima NBA i Evrope. Za sada u NBA nema hrabrosti za takav korak".

Obradović je u razgovoru sa nekadašnjim reprezentativcem Jugoslavije, a sada novinarom, Zoranom Čuturom, ponovio da se u Feneru neće zadovoljiti osrednjim dometima.

Ipak, iako se mnogo priča o potencijalnim pojačanjima (Nemanja Bjelica, Luka Žorić), u tabor plavo-žutih još nije stigao nijedan novi igrač, pa se ne mogu naslutiti ni konture budućeg tima.

"Tek kad sastavimo ekipu i počnemo da treniramo, razgovaraćemo o rezultatskim dometima..."

"U Turskoj postoji pravilo da svaki tim mora da ima sedmoricu domaćih igrača i to je ozbiljan ograničavajući faktor. Često neki od tih igrača, koji praktično imaju garantovano mjesto u ekipi, nemaju motiva da urade nešto više. Ja nisam trener koji će da toleriše takvo ponašanje".

Hrvate posebno zanima status njihovog reprezentativca Bojana Bogdanovića, koji se "lomio" između odlaska u Bruklin Netse i ostanka u Istanbulu. Na kraju će, najvjerovatnije, ostati.

"Sa Bojanom sam obavio samo jedan, ali kvalitetan razgovor. Rekao sam mu 'ne idi u NBA samo da bi otišao - idi ako misliš da ćeš igrati'. Bogdanović je mlad igrač i još ima prostora za napredak. NBA mu neće pobjeći"
, završio je Obradović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC