• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički doveo Marinovića

Kragujevčani kao prvo pojačanje za sljedeću sezonu angažovali bivšeg člana FMP Železnika

 Radnički doveo Marinovića Izvor: MONDO

Radnički iz Kragujevca potpisao je jednogodišnji ugovor sa Markom Marinovićem, koji je prošle sezone nastupao za bugarski Levski.

"Radi se o iskusnom, provjerenom igraču na poziciji organizatora igre. Iza sebe ima dosta jakih utakmica, pa će biti od koristi i saigračima na koje ćemo računati u novoj sezoni. Ugovorili smo saradnju na godinu dana, sa klauzulom da ostane član naše ekipe, zavisno od obostranih ambicija", izjavio je sportski direktor Radničkog Mladen Ivković.

Dovođenjem organizatora igre ekipa Miroslava Nikolića praktično je napravila prvi korak u formiranju novog tima koji će se od jeseni nadmetati u ABA ligi i Evrokupu.

"Neznatno kasnimo sa pravljenjem tima, ali ćemo činiti valjane poteze kako bismo došli do željenog sastava. Cilj nam je da se pojačamo toliko dobro da imamo stabilan klub na Jadranu, da odigramo sigurno domaće prvenstvo i da u Evropi, kao debitanti, postignemo maksimum svojih mogućnosti. Nećemo gajiti nerealne ambicije, a biće usklađene sa finansijskom moći kluba", dodao je Ivković.

Marinović (30 godina, 183 cm) prošle sezone je sa Levskim igrao u finalu domaćeg šampionata, ali su isgubili titulu u majstorici. Odigrao je 38 mečeva za vicešampiona Bugarske i u prosjeku je bilježio 16 poena, pet asistencija i 3,2 skoka na utakmici.

On je u karijeri igrao i za Borac iz Čačka, FMP Železnik, Crvenu zvezdu, Đironu, Menorku, Valensiju, Albu, a nastupao je i u ekipima Krasnaja Krila i Jenisej.

Za reprezentaciju SCG igrao je na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Ivković je rekao da osim Marinovića u timu Radničkog trenutno sigurno računaju samo na još šest igrača.

"Radnički, uz novo pojačanje, ovoga časa računa na igrače sa aktivnim ugovorima - Stefana Jovića, Miloša Dimića, Stefana Birčevića, Đorđa Milosavljevića, Predraga Vučkovića i Strahinju Stojačića, dok su svi ostali igrači iz protekle sezone od ove nedelje u postupku pregovora za nastavak saradnje", rekao je sportski direktor Kragujevčana i dodao da će ekipa početi pripreme za novu sezonu 5. avgusta.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC