• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Ni u snu nisam ovo očekivao...

"Nikada u svojoj karijeri nisam imao ovoliko problema", priznao selektor "orlova" nakon prve nedjelje priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

 Ivković: Ni u snu nisam ovo očekivao... Izvor: MONDO

Otkazi Novice Veličkovića, Duška Savanovića, Zorana Ercega, pa Vladimira Micova, stvorili su mnogo briga selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću.

Pored svih navedenih odsustava, ni zdravstveno stanje Miloša Teodosića nije najzavidnije, pa nije bilo iznenađenje kada je iskusni trener u subotu konstatovao:

"To su nemogući uslovi za rad, jer da bi trening bio uspješan, potrebno mi je najmanje 15 igrača, odnosno tri 'petorke'", rekao je selektor u hali "Pionir".

Njegovi izabranici odradili su prethodnih dana individualne testove, u nekompletnom sastavu. Ivković je konstatovao da je bilo veoma važno da igrači spremno dočekaju odlazak na pripreme u Sloveniju.

"Međutim, moram da vam kažem da nikada u svojoj karijeri - a pripremao sam reprezentaciju za pet evropskih prvenstava, plus svjetske šampionate i Olimpijske igre, nisam imao ovoliko problema", podvukao je selektor.

Igračima koji se nisu odazvali ne zamjera ostanak kod kuća, iako priznaje da nije očekivao toliki broj otkaza.

"Uopšte im ne zamjeram, ne kažem da igrači treba da se žrtvuju, ali ovako nešto jednostavno nisam očekivao. Napravio sam spisak od više od 20 igrača, a pripreme sam počeo sa 11. Da ne kritikujemo, ali sjetimo se kada je prije četiri godine Duško Savanović otkazao medeni mjesec zbog reprezentacije", rekao je Ivković.

Selektor je ocijenio da se "sada vidi" da je opravdano to što su srpski košarkaši pripreme počeli ranije nego ostali.

"Ranije smo krenuli od ostalih i sada se vidi da je to opravdano. Ovo mi je peto Evropsko prvenstvo i nikada nije postojao problem kao danas. Da sam mogao da pretpostavim da će ovako nešto da se desi napravio bih širi spisak", rekao je on.

"Orlovi" će 15. jula krenuti u Kranjsku Goru, gde će raditi 13 dana. Potom će, od 2. do 4. avgusta, učestvovati na turniru u Celju sa Slovenijom, Turskom i Letonijom, a poslije toga planiran je povratak u Beograd, gdje će 10. i 11. avgusta biti organizovan turnir "Trofej Beograda" (osim Srbije, učestvuju Turska, Slovenija i Ukrajina).

Za 12. avgust zakazana je prijateljska utakmica sa Rusijom, a potom je planirano i učešće na turniru u Francuskoj, pa potom u Turskoj (Bjelorusija, Hrvatska, Turska, Srbija).

Iz Beograda se na Evropsko prvenstvo u Sloveniju odlazi 2. septembra, a od 4. septembra kreću borbe (Srbija je u grupi sa Litvanijom, BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom).

Ekipi će se u narednom periodu pridružiti još nekoliko igrača.

Vasilije Micić dobio je nekoliko dana odmora nakon osvajanja srebrne medalje sa "U-19" reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, dok Nemanja Nedović stiže iz SAD, gdje je potpisao ugovor sa Golden Stejtom.

Nemanja Krstić još boravi među vršnjacima na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, a Nikola Kalinić i Đorđe Gagić nastupaju na Univerzijadi.

(MONDO/Agencije, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC