• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički uzeo Vojvodini i Kalinića

Kragujevčani angažovali člana univerzitetskog državnog tima i debitanta među "orlovima". "Biće to dobar član ekipe", poručuje trener Miroslav Nikolić.

 Radnički uzeo Vojvodini i Kalinića Izvor: MONDO

Nakon što je "popunio" mjesto Vojvodine u ABA ligi, Radnički je angažovao i jednog od najboljih igrača "lala" prošle sezone.

Novi igrač Kragujevčana postao je Nikola Kalinić (22, 202 cm), koji trenutno nastupa na Univerzijadi za reprezentaciju Srbije, a po povratku u zemlju očekuju ga pripreme za seniorsko Evropsko prvenstvo u Sloveniji (4-22. septembar)

Prošle sezone prosječno je u Superligi Srbije ubacivao deset poena po meču, uz četiri skoka.

"Kalinić je igrač koji može da igra na dvije pozicije, tri i četiri. Dopada mi se takav profil igrača, kako postiže poene. Zapao mi je za oko još prije godinu dana, kada nije bio slobodan igrač kao do sada. Ima još puno prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe, koju ćemo moći da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup. Imaće priliku da se pokaže, a i sasvim dovoljno vremena da se adaptira na Radnički. Podsjećam da je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini", izjavio je o najnovijem pojačanju svog tima trener Miroslav Nikolić.

Kragujevčani su u petak potvrdili dolazak plejmejkera Marka Marinovića, koji je prošle sezone nastupao za Levski iz Sofije.

"U prvom talasu pojačanja smo posvećeni domaćim igračima... Biće tu još imena, objavićemo ovih dana potpisivanje novih ugovora. Ima nekih igrača koji su sada zainteresovani za povratak u naše redove, istovremeno uveliko pregovaramo i sa igračima koji bi prvi put nosili dres Radničkog", dodao je Nikolić i najavio da će šansu sljedeće sezone dobiti "reprezentativci Birčević, Dimić i Jović", kao i mladi Đorđe Milosavljević.

Radnički će sljedeće sezone nastupati u ABA ligi i Evrokupu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC