• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Generacija 95" Srbije desetkovana na EP

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije od 18. do 28. jula u Letoniji će pokušati da napravi dobar rezultat, uprkos brojnim pehovima.

 "Generacija 95" Srbije desetkovana na EP Izvor: MONDO

Trener U-19 selekcije Srbije Dejan Mijatović rekao je po osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pragu da "budućnost srpske košarke zavisi od generacija 92, 93, 94. i 95".

Momci rođeni 1995. godine po mnogima su, kao grupa, najtalentovanije od pomenutih godišta, ali se pred Evropsko prvenstvo u Letoniji ne mogu ubrojati u favorite za titulu.

Prvo, jer u postojećoj ekipi nema sedmorice igrača koji bi u normalnim okolnostima vjerovatno bili u sastavu, a drugi razlog je to što kvalitet nisu potvrdili u kadetskom uzrastu (deveti u Evropi 2011. godine).

"Na prvom spisku kandidata za EP bili su Rebić, Ristić, Kaplanović, Gudurić, Tejić, Jokić, Šalić i Simović. Svima osim Simovića, koji je želio da igra, ali nije mogao zbog povrede, konstatovane su zdravstvene tegobe različitog tipa i karaktera", priča za sajt KSS trener Aleksandar Bućan.

Bilo je i suprotnih primjera - igrača koji su svojom voljom, kao i adekvatnim ljekarskim tretmanom, dovedeni u optimalno stanje.

"Na primjer, oporavak kapitena Brana Đukanovića, koji se povrijedio na turniru u Španiji, teče po planu, ali možda neće moći da nam pomogne u prvih nekoliko utakmica".

"Orlići" će se takmičiti u jakoj grupi, sa Francuzima, Litvancima i Slovencima.

Odabranih 12 za juniorsko EP su: Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Vasilije Pušica, Dragan Apić, Aleksa Jugović, Božidar Babović, Brano Đukanović, Milenko Veljković, Aleksandar Bursać, Stefan Ljubenković, Vasilije Vučetić i Dejan Davidovac.

Prvenstvo u Letoniji je pretposljednje za muške mlađe selekcije ovog ljeta, u avgustu će na scenu i kadeti (U-16) u Ukrajini.

Ekipa do 19 godina starosti bila je druga na SP, "studenti" u utorak popodne igraju za treće mjesto na Univerzijadi u Kazanju, dok je U-20 tim razočarao na EP u Estoniji, ali je pobjedama nad Češkom i Izraelom makar izborio opstanak u prvoj kontinentalnoj diviziji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC