• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea i zvanično u Evrokupu

ULEB je danas saopštio konačnu listu učesnika košarkaškog Evrokupa za sezonu 2013/14, u kojoj će BiH predstavljati Igokea.

 Igokea i zvanično u Evrokupu Izvor: MONDO

Od ove sezone, koja će početi 16. oktobra, u Evrokupu će učestvovati 48 ekipa, a uz Igokeu, iz ABA lige, nastupiće još:

U izmijenjenom Evrokupu, u kojem će o dove sezone učestvovati čak 48 ekipa, nastupiće: Radnički iz Kragujevca, Cibona, Budućnost, Cedevita i MZT Skoplje. Ostali učesnici su: Mons, Šarlroa, Lukoil, Kalev, Bizons Loimeja, Asvel, Šalon, Gravlen, Le Man, Pariz, Alba Berlin, Artland, Ulm, Bon, Panionios, PAOK, Alba Sekešfehrvar, Hapoel Jerusalim, Makabi Haifa, Roma, Sasari, Kantu, Neptunas, Asesoft, Nižnji Novgorod, Spartak Sankt Peterburg, Uniks, Saragosa, Valensija, Bilbao, Bešiktaš, Karšijaka, Ankara i Himik. Nakon kvalifikacija za Evroligu, znaće se kojih sedam klubova od navedenih osam će igrati u Evrokupu (pobjednik kvalifikacija ide u Evroligu): Ostende, Nimburk, Oldenburg, Vareze, VEF Riga, Lijetuvos Ritas, Himki i Banvit.

S većim brojem učenika, došlo je i do promjene sistema takmičenja. U prvom krugu klubovi će biti smješteni u osam grupa sa po šest timova, koji će biti grupisani po geografskom ključu. Prve tri ekipe iz svake grupe idu u drugi krug, među 32 najbolja, a u toj fazi pridružiće im se osam česnika Evrolige koji nisu prošli u top 16. U drugom krugu ekipe će biti smještene u osam grupa sa po četiri kluba, a dva najbolja iz svake grupe plasiraće se u top 16.

U osmini finala, četvrtfinalu i polufinalu igraće se dvije utakmice na ispadanje, na koš-razliku, a za razliku od dosadašnje prakse, kada se u finalu igrala samo jedna utakmica, dva susreta biće odigrana i u završnici Evrokupa.

Finale će se, takođe, igrati sa po jednom utakmicom na terenu svakog kluba, na koš-razliku poslije dvije utakmice, pišu Nezavisne novine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC