• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Rakočević sportski direktor Zvezde...

...na njemu je da odluči kada. Sigurno je da legendarni košarkaš crveno-bijelih sljedeće sezone neće biti dio tima.

 Igor Rakočević sportski direktor Zvezde... Izvor: MONDO

Iako je prošlog ljeta potpisao ugovor do 2014, Igor Rakočević nije više igrač Crvene zvezde Telekom! Tridesetpetogodišnji košarkaš na konferenciji za novinare je izjavio da je ispoštovao opredjeljenje kluba da se podmladi ekipa za sljedeću sezonu.

On će u narednih mjesec dana uzeti odmor kako bi razmislio čime će se baviti u bliskoj budućnosti.

Rakočević razmatra opciju da li da u nekom manje zahtjevnom ritmu odigra sljedeću sezonu ili da prihvati ponudu da već u avgustu-septembru postane sportski direktor Zvezde.

Ponuda sa Malog Kalemegdana je potpuno otvorena, što znači da on tu funkciju može da preuzme uskoro, tokom sezone, ili tek sljedećeg leta.

Predsjednik kluba Nebojša Čović zahvalio se Rakočeviću na hrabrosti i povjerenju, ispoljenim prije godinu dana, kada je prihvatio da se vrati u Zvezdu, koja tada nije bila na potpuno stabilnim nogama ("Nije lako oporavljati Zvezdu, koju su mnogi u svojim mislima bili sahranili").

"Mogao je da uzme ugovor puta dva, ili puta tri, u odnosu na ovo što je dobio od nas. Zvezda je prošle sezone imala brojne ciljeve, ali krunski cilj bio je plasman u Evroligu i mi smo ga ispunili zahvaljujući Igoru Rakočeviću. Naravno, košarka je timski sport, ali uvijek mora da postoji motor. Taj motor je u svakom pogledu bio naš kapiten", rekao je Čović.

On je naglasio da je procjena o korekcijama u sastavu, usmjerenim na podmlađivanje, pala u dogovoru struke i uprave.

"Napravili smo sporazum da Igor u sezoni 2013/14 ne igra za nas, ali da ugovorne obaveze prema njemu budu ispoštovane i da on nastavi da radi svoj posao, kao sportski direktor. Da li će to uraditi odmah u ovoj sezone, ili će još malo dati sebi oduška - to je na njemu. Ali, on će sve vrijeme biti uz nas i sa nama".

"Igor je želio da igra, ali kada smo sjeli i objasnili se oko svega toga, on je podržao našu procjenu da ćemo na ovaj način svi zajedno biti na boljitku".

Čović je naglasio da će dres sa brojem osam biti povučen iz upotrebe i da će uslijediti dogovor oko "spektakularne oproštajne utakmice".

Rakočević je u minuloj sezoni bio najbolji strelac Superlige Srbije i drugi košgeter ABA lige, odnosno prve faze Evrokupa. Ipak, u finišu su ga sustigli umor i povrede, pa u finalu plej-ofa protiv Partizana nije mogao da pruži partije na svom uobičajenom nivou.

Nebojša Čović još je rekao da je sa dosadašnjim kapitenom napravljen korektan dogovor, iza kojeg ne bi trebalo da se vuku bilo kakvi "repovi".

"U Srbiji je uvijek mnogo veća vijest - loša vijest. Znamo da ima mnogo zaludnih, koji će po splavovima, kafanicama i kafančugama da ispredaju različite priče. Zvaničan stav kluba je ovo što ste čuli", poručio je javnosti prvi čovjek Zvezde.

RAKOČEVIĆ: Nema loših emocija

Trofejni bek i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i SCG, zahvalio se Čoviću na lijepim riječima.

"Sve što je rekao je istina. Ja sam imao želju i obavezu da igram za Zvezdu i sljedeće sezone, ali ljudi iz kluba su izašli sa prijedlogom da odmah postanem sportski direktor, što je bilo u planu za kraj sljedeće sezone. Njihove razloge smatram sasvim opravdanim, jer sam svjestan da imam malo više godina i da je iza mene naporna sezona, sa ozbiljnom povredom pred početak plej-ofa", izjavio je Igor.

"Rekao sam više puta, Crvena zvezda je nešto najbitnije u velikom dijelu mog života i spreman sam da za nju podnesem bilo kakvu žrtvu. Bitno je da se zna da nema loših emocija".

Rakočević je dodao da se sve brzo dogodilo i da će odluku o svom sljedećem koraku doneti "možda za mjesec dana".

"Mnogo volim košarku. Nedavno sam sa 'Sinalkom' otvarao košarkaške terene i lopta me vuče da čak i sa djecom odigram neki basket ili šutiram na koš. Jednostavno, to je za mene način života i još nisam odlučio da li ću odmah završiti karijeru. Pustiću da se stvar slegne i čak ću od svojih menadžera tražiti da me ostave neko vrijeme..."

Uslijedilo je pitanje da li je "na stolu" bila i opcija ostanka u ekipi Zvezde, ali u smanjenom kapacitetu, kao što je u Barseloni zimus igrao Huan Karlos Navaro.

Igor je odgovorio da tako nešto njemu prvom ne bi odgovaralo.

"Zvezda igra na tri-četiri fronta, jako važne i teške utakmice. Ja sam od djetinjstva naučen da svaki trening odradim maksimalno, da svaku povredu probam što prije da prevaziđem, to je za mene bio jedini put. Ne znam kako bi izgledalo kada bih počeo da propuštam neke treninge ili utakmice. Mislim da bi to na neki način bilo neozbiljno prema Crvenoj zvezdi".

Rakočević smatra da su crveno-bijeli kao klub na dobrom putu i da se u perspektivi neće spuštati ispod standarda postavljenih minule sezone, a to znači plasman u Evroligu i osvajanje bar jednog ili dva trofeja.

Kao jedan od svojih najvećih uspjeha tokom trećeg boravka u Zvezdi, izdvojio je to što je uspio da "konektuje ekipu sa publikom, sa Delijama".

"Ovom prilikom se ekstremno zahvaljujem Delijama na bezrezervnoj podršci tokom cijele moje karijere, ali i ostaloj publici, koju ne čine oni 'hardkor' navijači, ali koji takođe dolaze na utakmice i vole klub".

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC