• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule za MONDO: Todorić - jedina nekretnina

Trener crno-bijelih Duško Vujošević kaže da je sa blokadom računa i dalje na snazi blokada aktivnosti u taboru prvaka Srbije i ABA lige.

 Dule za MONDO: Todorić - jedina nekretnina Izvor: MONDO

Neobično je tiho u prostorijama Partizana ispod sjeverne tribine stadiona u Humskoj ulici.

Da je situacija normalna, u ovoj fazi bi se spekulisalo imenima potencijalnih pojačanja, neki igrači bi svakako već stigli u redove crno-bijelih.

Ovako, početak priprema za novu sezonu se očekuje više sa nervozom zbog neizvjesne budućnosti, nego sa radošću zbog novih sportskih izazova, od kojih je svakako najveći takmičenje u Evroligi - trinaestu godinu zaredom.

"Nema ništa novo. Blokada računa sa sobom je povukla i blokadu aktivnosti u vrlo delikatnom periodu. Na djelu je pokušaj gašenja košarkaškog kluba Partizan, ali nada umire posljednja", rekao je za MONDO trener šampiona Duško Vujošević.

Mada crno-bijeli imaju i značajna dugovanja prema igračima, istinski "trn u oku" je poreski dug od 1,2 miliona evra, uključujući kamate.

"Računam da u vlasti ima razumnih ljudi, koji će se sresti sa pameću i odobriti klubu reprogram duga, naravno bez kamata i bez obaveze da se obezbijedi hipoteka, jer Partizan nije u stanju to da uradi. Mi od slabije pokretnih nekretnina imamo samo Todorića", našalio se Vujošević na račun sportskog direktora, koji je u Partizanu neprekidno više od 40 godina.

U nedostatku pozitivnih informacija, navijači mogu samo da se nadaju da će rješenje biti pronađeno na vrijeme da se spase predstojeća sezona. Glasine da postoje dogovori o nekim sponzorstvima za period poslije skidanja blokade, trenutno su samo to - glasine.

"Naši navijači su svojim akcijama pokazali da su svjesni situacije i opasnosti u kojoj se klub nalazi. I kod njih nada treba da umre posljednja".

Vujošević je dodao da su navijači Partizana prije svega građani Srbije, ali da ih ne poziva na građansku neposlušnost.

"Ono u šta vjerujem je da će se početi sa sistematskim rješavanjem problema finansiranja vrhunskog sporta i da će taj model biti u interesu i Crvene zvezde i Partizana. Što se tiče košarke, čekajući taj momenat, nalazimo se u potpuno različitim pozicijama. Mi smo u blokadi, a oni su sproveli u djelo plan reorganizacije i napravili sebi dobru osnovu za prelazni rok".

Pripreme crno-bijelih trebalo bi da počnu između petog i 10. avgusta, a na prozivci bi mogao da se pojavi rekordno mali broj igrača, s obzirom na to da je pola tima angažovano u reprezentacijama svojih zemalja (Bogdanović, Musli, Gagić, Vesterman, Lovernj), da pojačanja za sada nema i da je Bertans teže povrijeđen.

Otkud Partizan na prvom mjestu?

"Baš juče gledam u Dnevniku koliki su dužnici neka javna preduzeća i privatnici, pa pokušavam da shvatim otkud KK Partizan na prvom mjestu liste, po hitnosti i egzekuciji?"

Ni riječ o transferima

Na zvaničnom sajtu kluba, propraćen je samo Lučićev transfer u Valensiju. Tiho je otišao i Gordić, kao i neki članovi stručnog štaba, dok je ugovor istekao Đekiću. "Neće ostati ni svi koji imaju ugovor, ali takve stvari nećemo rješavati putem medija", poručio je Duško Vujošević, ne želeći da priča ni o eventualnim pojačanjima.

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC