• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije država kriva za blokadu Partizana"

Čelnik Crvene zvezde Telekom kaže da je i taj klub, poput Partizana mt:s, imao blokadu računa, ali da zbog toga "niko nije napadao državu".

 "Nije država kriva za blokadu Partizana" Izvor: MONDO

Menadžer za reorganizaciju i restruktuiranje košarkaškog kluba Crvena zvezda Telekom Mirko Pavlović rekao je da su ocjene koje dolaze iz Partizana mt:s o povlašćenom tretmanu crveno-bijelih kod države neosnovane i upitao zašto komšije nisu iskoristile mogućnost reprograma poreza.

"Očigledno je da u prošlosti KK Crvena zvezda i KK Partizan nisu imali isti tretman. Naša neprestana blokada računa trajala je od 2004. do 2012. kada je u Privrednom sudu zahvaljujući povjeriocima usvojen Unaprijed pripremljen plan reorganizacije (UPPR). Punih osam godina račun je bio u blokadi i sve to vrijeme niko iz našeg kluba nije napadao državu da želi da nas ugasi", rekao je Pavlović.

On je istakao da Crvena zvezda ima dug od 10.236.506 dinara za porez, koji će po UPPR platiti u sljedeće četiri godine, dok sa druge strane Partizan duguje 153.000.000 dinara za porez državi.

"Taj dug sigurno nije napravljen u posljednjih godinu dana i postavlja se pitanje zašto sve to vrijeme volšebno račun nije bio blokiran. Sada kada se to desilo, zamjenjuju se teze. Tvrdi se da je nama država u nečemu pomogla, a prava istina je da KK Partizan nije iskoristio ni posljednju mogućnost koju je država fer ponudila, prema kojoj je tada omogućeno da od 31. oktobra 2012. svi klubovi plaćaju svoje tekuće poreske obaveze i tako dođu u mogućnost reprogramiranja dugova, a onda vremenom i umanje kamate.To pravo tada su iskoristili fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, pa rukovodeći se time tu mogućnost su mogli da iskoriste i svi drugi", naveo je Pavlović.

Pavlović je poručio da se iz Zvezde slažu da je potrebno da svi imaju isti tretman.

"Slažemo se sa KK Partizan i tražimo isti tretman za sve. Želimo da vjerujemo da nijedan klub, ma kako se on zvao, ne može ovako ozbiljne stvari da rješava arogancijom, pritiscima i prijetnjama. Nadamo se da niko nije iznad zakona, da bi on trebalo da se sprovodi striktno, jer samo tako možemo biti ravnopravni i na terenu", zaključio je Pavlović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC