• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ražnatović za MONDO: Antić ostvaruje svoj san

Makedonski reprezentativac imao je finansijski odličnu ponudu iz Rusije, ali je želio da napravi korak naprijed u karijeri.

 Ražnatović za MONDO: Antić ostvaruje svoj san Izvor: MONDO

Miodrag Ražnatović, predsjednik agencije Beobasket, ponosan je, ali i pozitivno iznenađen što će iduće sezone u NBA ligi imati petoricu igrača.

Nikoli Pekoviću (Minesota), Mirzi Teletoviću (Bruklin) i Slavi Kravcovu (Detroit), pridružiće se Nemanja Nedović (Golden Stejt) i kao "grom iz vedra neba" - Pero Antić.

Trofejni krilni centar Olimpijakosa u srijedu je otputovao na ljekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Atlanta Hoksima...

"Pero je imao veliku ponudu iz Rusije, međutim, želio je nešto reputacijski bolje. Odlazak u NBA je odavno njegov san - on je kao srednjoškolac proveo godinu dana u Americi - i sada će na fantastičan način zaokružiti ionako lijepu sportsku karijeru. Čak će i finansijski proći sasvim korektno", rekao je Ražnatović za MONDO.

Na konstataciju da je neobično da igrač sa navršenom 31 godinom debituje u NBA, odgovorio je da jeste tako, ali da je uvjeren da Antić svojim fizikalijama, a posebno šutom za tri poena, može da odgovori zahtjevima NBA košarke.

Ekipu Atlante ovog ljeta su od visokih igrača napustili Džoš Smit i Gruzijac Zaza Pačulija, a dovedeni su Pol Milsap i vremešni Elton Brend, dok je na draftu izabran Majk Maskala.

Najbolji centar Hoksa je Al Horford, dvostruki učesnik Ol star meča.

"PEKOVIĆ JOŠ ČEKA MINESOTU"




Razgovor sa Miodragom Ražnatovićem iskoristili smo i da se raspitamo za status Nikole Pekovića, koji je ograničeno slobodan agent Minesota Timbervulvsa.

Čelnici Minesote više puta su rekli da žele Pekovića na duže staze, ali on je poslije 24 dana prelaznog roka i dalje u istoj poziciji u kojoj je bio po završetku sezone.

"Peković bi trebalo da potpiše višegodišnji, visok ugovor, što nije jednostavan posao. Očekuje se da poslije novih razgovora, u ponedjeljak i utorak, dođe do napretka. Ako ne, okrenućemo se drugim timovima, sa kojima do sada nismo imali kontakta", ističe Ražnatović.

Pekovićev agent za Evropu (u SAD ga zastupa Džef Švarc iz "Excel Sports Management") prije dvije nedjelje je demantovao navode američkih novinara, da su dvije strane nadomak sklapanja četvorogodišnjeg ugovora vrijednog oko 50 miliona dolara.

Reporteri lokalnih medija u Mineapolisu spekulisali su da "kamen spoticanja" predstavlja trajanje ugovora, s obzirom na to da Timbervulvsi mogu da ponude popularnom Pekmenu saradnju na pet godina (svi ostali najviše na četiri).

Peković kao ograničeno slobodan agent može da potpiše predugovor sa drugim timom, a Minesota bi onda imala tri dana da odgovori identičnom ponudom i tako ga zadrži.

Treća opcija je da ostane u sadašnjem timu do ljeta 2014. i onda postane potpuno slobodan igrač.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC