• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banvit hoće, pa neće Štimca

Turski klub, kome predstoji nastup u kvalifikacijama za Evroligu, odrekao se usluga reprezentativnog centra, ali...

 Banvit hoće, pa neće Štimca Izvor: MONDO

Iza Vladimira Štimca (25 godina, 211 cm) su dve zapažene sezone u turskoj košarci. Prva u Olinu i druga u Banvitu, sa kojim je prošlog ljeta potpisao na "jednu plus jednu" godinu.

Ekipa je dogurala do finala plej-ofa, gde je Galatasaraj bio prejak protivnik, ali je i takvim rezultatom ostvaren najveći uspjeh u istoriji kluba.

Iako u posljednje vrijeme zavidimo Turcima zbog novca koji ulažu u košarku i sport uopšte, po nekim njihovim potezima se vidi da su "jednom nogom" i dalje u amaterizmu.

Kako drugačije objasniti gaf čelnika Banvita sa ugovorom Vladimira Štimca, u kojem postoji klauzula sa datumom do koga je klub iz Bandirme, nedaleko od Istanbula, imao opciju da raskine saradnju za sljedeću sezonu?

Međutim, u Banvitu su do tog datuma ćutali, što je trebalo da znači da ugovor za 2013/14 stupa na snagu, a pošto je rok istekao - "sjetili" su se da im je centar reprezentacije Srbije preskup i poželjeli razlaz...

Naravno, Štimca štiti ono što je potpisano i on će potražiti novu sredinu, s tim da će Banvit morati da mu plati eventualnu razliku između postojećeg i ugovora sa novim klubom, koji se u ovom trenutku ne nazire, ali u "igri" su timovi iz praktično svih najjačih nacionalnih šampionata u Evropi!

Nekadašnji igrač Crvene zvezde nije u ovoj fazi pregovora želio da priča na tu temu, već se u izjavi za zvanični sajt KSS osvrnuo na dosadašnji tok priprema za Evrobasket, koje "orlovi" sprovode u Kranjskoj Gori.

"Boravak ovdje zamišljen je kao najzahtjevniji dio priprema, međutim, vjerujem da je najteži dio posla već iza nas. Sve više se bavimo košarkom, uigravamo se i razrađujemo taktiku. Svi toliko dobro rade, da se ne primjećuje ko je debitant, a ko ima dugogodišnji staž u reprezentaciji", tvrdi Štimac.

On je posebno pohvalio entuzijazam najmlađih igrača i obećao da će se već na prvom kontrolnom turniru, od 2. do 4. avgusta u Celju, "videti šta smo radili u Kranjskoj Gori".

"Orlovi" će na turniru "Laško grupe" odmjeriti snage sa Turskom, Letonijom i Slovenijom, a zatim se nakon tri sedmice odsustva vratiti u Beograd.

Kao učesnik kvalifikacionog turnira Evrolige, Banvit je potencijalni rival Crvene zvezde Telekom u D grupi.

(Ivan Bogunović. MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC