• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKK Borac igra Ligu BiH?

Odustajanjem Brotnja iz Čitluka, ostalo je upražnjeno mjesto u košarkaškoj Ligi BiH, koje bi mogao da popuni banjalučki Borac.

 OKK Borac igra Ligu BiH? Izvor: MONDO

Naime, zbog teške finansijske situacije šampion Prve lige Herceg-Bosne, KK Brotnjo odustao je od plasmana u viši rang, a isto bi mogao da uradi i Vitez, kojem je to mjesto ponuđeno. Tako bi, i pored činjenice da je prošle sezone zauzeo deveto mjesto u ligi i izgubio status člana Lige BiH, najvjerovatnije banjalučki Borac trebao da popuni upražnjeno mjesto u košarkaškoj bh. eliti.

U Čitluku si iznenađeni viješću da Brotnjo neće igrati u višem rangu.

"Ja ne znam odakle vam te informacije! Mi smo na parketu osvojili prvo mjesto i izborili plasman u Ligu BiH i Brotnjo će se takmičiti u eliti. Valjda bih ja, kao direktor kluba, trebalo da znam da je drugačije", rekao je direktor Brotnja Zdravko Kordić.

U KS BiH naglašavaju da još nisu dobili zvaničan dopis o odustajanju Hercegovaca od Lige BiH.

"Ništa zvanično u bh. savez nije došlo, a da ima veze sa navodnim odustajanjem KK Bronjo. Procedura je da savez kojem Brotnjo pripada ponudi mjesto drugoplasiranom timu, a to je u ovom slučaju Vitez. Tek ukoliko bi se pokazalo da iz Prve lige HB nema zainteresovanih klubova da popune Ligu BiH, Upravni odbor KS BiH bi preuzeo na sebe da donese konačnu odluku. U tom slučaju bi jedno od rješenja moglo da bude i da se Borcu ponudi da i naredne sezone bude ligaš BiH", naglasila je za "Press RS" tehnički sekretar KS BiH Nataša Bašović.

U redovima prvog šampiona BiH, OKK Borca, prihvatili bi da se i naredne sezone takmiče u najjačem takmičenju.

"Ako bismo dobili ponudu, svakako da bismo je bez dvoumljenja prihvatili. Naravno, to bi zahtijevalo mnogo veći angažman svih nas u klubu, kao i potpuno drugačiji pristup nego da igramo Prvu ligu RS. Mi još imamo velikih finansijskih problema, ali se već otvaraju mogućnosti da se i to polako, ali sigurno riješi. Svakako, za takmičenje u eliti bi nam trebala veća sredstva, pa ćemo zato uložiti i veći napor da do njih i dođemo", rekao je predsjednik OKK Borac Jugoslav Jovičić.

Početak priprema košarkaša Borca zakazan je za 26. avgust.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC