• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-18): Ništa od polufinala

Reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina od Turske – 67:71 (21:17, 15:21, 13:13, 18:20).

 EP (U-18): Ništa od polufinala Izvor: MONDO

"Orlići" su se na sjajan način plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina, sa tri uzastopne pobjede, ali tamo nisu uspjeli da prođu Tursku.

U uzbudljivoj utakmici igranoj u Rigi, turski košarkaši bili su koncentrisaniji i boljom igrom na početku četvrte dionice stekli su nedostižnu prednost.

Na nešto više od pet minuta prije kraja Turci su poveli 62:54 i činilo se da su to bili prelomni trenuci meča, pošto su ubrzo pobegli i na "plus 10".

Ipak, izabranici Aleksandra Bućana nisu se predali. Zaigrali su agresivno i 23 sekunde prije kraja došli na tri poena zaostatka – 67:70. Međutim, Metekan Birsen je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, što se ispostavilo kao dovoljno za pobedu.

U narednom napadu "orlića" Đukanović je promašio šut za tri poena, potom je Jaramaz izblokiran, a onda je opet Đukanović bio neprecizan u "utešnom šutu" za dva.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Rade Zagorac sa 18 poena, a imao je i sedam skokova. Brano Đukanović je ubacio 12 poena, a Ognjen Jaramaz 19, uz šest uhvaćenih lopti. U srpskom timu istakli su se i Milenko Veljković (9p, 6s) i Vasilije Vučetić (9p, 4s).

Reprezentaciju Turske predvodili su Metecan Birsen (13p, 11s) i Dogukan Sanli (13p).

Turska će u polufinalu igrati protiv domaćina Letonije ili Litvanije, a ostale parove četvrtfinala čine Rusija – Hrvatska i Španija – Francuska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC