• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić najveća Dudina briga

Strateg "orlova" kaže da iz Beograda nije dobio dobre vijesti vezane za oporavak sjajnog plejmejkera. Micić lakše povrijeđen.

 Teodosić najveća Dudina briga Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije završila je drugu fazu priprema za Eurobasket (4-22. septembra) i preselila se iz Kranjske Gore u Rogašku Slatinu.

Nakon dana odmora, od ponedjeljka će selektor Dušan Ivković nastaviti da forsira žestok ritam, sa po dva treninga dnevno, da bi "orlovi" u četvrtak otputovali u Celje, na prvi kontrolni turnir.

Ivković je na zvaničnom sajtu KSS analizirao dosadašnji tok priprema, započetih prije tri nedjelje, istakavši na početku da su uslovi za rad u Sloveniji bili "idealni", a odnos igrača prema obavezama "za svaku pohvalu".

Ipak, povrede su ono što srpskom timu zadaje mnogo problema od prvog dana okupljanja u Beogradu, pa i prije toga.

"Povreda Stefana Birčevića umnogome je iskomplikovala situaciju, pošto je on praktično bio jedini igrač na poziciji 'četiri'. To je za nas ozbiljan hendikep, tim prije što se on izvanredno uklopio i sjajno radio. Zbog toga smo pozvali mladog Luku Mitrovića, koji će se u ponedjeljak priključiti ekipi u Rogaškoj Slatini".

Selektor je dodao i da je lakše povrijeđen Vasilije Micić.

"Micićeva povreda nije toliko teška. On će u ponedjeljak obaviti kontrolne preglede i nadamo se da će se poslije toga postepeno vratiti u redovni režim treninga. Ipak, on sigurno neće biti spreman za prve kontrolne utakmice, koje ćemo od 2. do 4. avgusta odigrati u Celju".

Glavni cilj u narednih nekoliko dana biće uigravanje tima:

"Sljedeći mikro-ciklus u Rogaškoj Slatini biće najviše posvećen uigravanju linija tima pred utakmice protiv Turske, Letonije i Slovenije. Imamo veliki broj debitanata i neophodno je da se oni uklope i prihvate principe igre", rekao je Ivković i osvrnuo se na odsustvo najboljeg srpskog plejmejkera.

"Sve ovo bi sigurno bilo mnogo lakše da je tu Miloš Teodosić, koji sa kapitenom Nenadom Krstićem predstavlja oprobani tandem i sigurnu saradnju u igri 'dva na dva'".

Ipak, čas Teodosićevog povratka u tim i dalje je neizvjestan.

"Posljednje informacije od doktora Radovanovića i kondicionog trenera Zimonjića, koji su u Beogradu sa Teodosićem, govore da njegovo uključivanje u tim neće biti tako brzo kao što se očekivalo. Ako njegov nastup na EP bude doveden u pitanje, to bi za nas bio nemjerljiv gubitak, kako u smislu kvaliteta, tako i iskustva, koje je neophodno timu sa velikim brojem novajlija".

Bjelica u Istanbulu
Nemanja Bjelica od selektora je dobio slobodan dan (ponedjeljak), kako bi otputovao u Istanbul, gdje će obaviti ljekarske preglede i biti predstavljen kao pojačanje Fenerbahče Ulkera, zajedno sa Litvancem Kleizom i Hrvatom Žorićem. Bjelica će već u utorak ponovo biti u "orlovskom jatu".

(MONDO, foto: kss.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC