• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač napisao knjigu o KK Zvezda!

Žarko Dapčević Daba završio je istorijat Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali ne može sam da finansira izdavanje knjige.

 Navijač napisao knjigu o KK Zvezda! Izvor: MONDO

Publikacije o sportskim kolektivima najčešće su djelo klupskih pres službi, novinara ili ljudi vičnih peru, unaprijed plaćenih za obavljanje takvog posla.

Vrlo rijedak, ako ne i jedinstven primjer, predstavlja knjiga Žarka Dapčevića, radnog naslova "KK Crvena zvezda", koja se bavi istorijom jednog od srpskih najtrofejnijih klubova, ali trenutno nije dostupna širem krugu navijača i čitalaca.

Popularni Daba, koga vjerovatno znaju svi iole redovni posjetioci Zvezdinih utakmica u Pioniru, ispričao je za forum "Crvenazvezdabeograd.tv" kako je došao na tu ideju i koji su dalji koraci u realizaciji projekta.

"Ideja je odavno tinjala u meni. To mi je bila stara želja, jer sam htio da i ja nešto dam Zvezdi, neki doprinos koji će ostati i za nove naraštaje zvezdaša iza nas", rekao je Dapčević.

"Ne znam koliko je novca potrebno, ali bih volio da nađem sponzora da plati njeno štampanje i katalogizaciju. Meni ne treba ništa od toga, ništa ne tražim. Dovoljno mi je samo da ugleda svjetlost dana, da mogu svi zvezdaši, koji to žele naravno, da je imaju. Hiljadu primjeraka je tiraž o kome razmišljam, za početak..."

Čovjek koji Pionir smatra svojim "drugim domom" nada se da će potencijalni sponzori prepoznati iskrenost njegovih pobuda.

"Nadam se da će neko prepoznati da je tu knjiga najbitnija i da je jedini motiv bio da ona ostane zalog za budućnost, a ne neka potreba za brzom zaradom".

(MONDO, foto: crvenazvezdabeograd.tv/forum)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC