• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: Eh, da nije bilo povreda

Mladi košarkaši Bosne i Hercegovine, iako desetkovani povredama ključnih igrača, izborili su opstanak u A-diviziji evropskih selekcija.

 Marković: Eh, da nije bilo povreda Izvor: MONDO

Pod vođstvom selektora Nenada Markovića, BiH je u borbi za 13. mjesto, posljednje koje je osiguravalo opstanak, savladala Ukrajinu nakon dva produžetka i rezultatskog zaostatka na poluvremenu od 16 poena razlike.

Marković je u izjavi za agenciju Fena rekao da je ekipa kojom je raspolagao dala svoj maksimum da bi opstala u elitnoj evropskoj grupi. On smatra da je BiH mogla završiti prvenstvo na mnogo boljoj poziciji da je tim bio kompletan.

"Da su nas zaobišle povrede igrača prije početka prvenstva, vjerujem da bismo ostvarili pobjede protiv reprezentacija Češke i Rusije u grupnoj fazi. Prilično sam siguran da bismo Čehe pobijedili, a s Rusima, koji su u nastavku takmičenja pokazali da su veoma dobra ekipa, mogli bismo se nositi", rekao je Marković.

Naglasio je da je veoma bitno da će okosnica tima ostati i za naredno prvenstvo jer su mnogi igrači mlađi od granice za juniorsku kategoriju.

"Mlađi igrači poput Lazića, Gacića i Polutka imaju godinu dana za košarkaško usavršavanje. To je dug vremenski period za mlade košarkaše u kojem mogu dosta napredovati. Ukoliko se pokažu dovoljno dobrim i u nadolazećoj generaciji igrača predstavljat će BiH i na narednom prvenstvu".

Selektor BiH se osvrnuo i na sistem takmičenja na EP za koji smatra da je nezahvalan.

"Sistem takmičenja juniorskog EP-a je nazahvalan, nije nas nagradio nakon što smo prošli prvi krug takmičenja pobjedom protiv Grčke. U drugom krugu nismo se uspjeli plasirati među najboljih osam ekipa prvenstva i logično bi bilo da smo se borili za plasman od 9. do 12. mjesta. Ali, sistem takmičenja nas je vratio da se borimo za opstanak. Isto se dogodilo Englezima i vjerujem da smo na taj način oštećeni", zaključio je Marković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC