• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao Teletović: Borba, borba i samo borba!

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović priključio se pripremama "zmajeva" pred Evrobasket u Sloveniji.

 Stigao Teletović: Borba, borba i samo borba! Izvor: MONDO

As Bruklin Netsa je priznao da je s nestrpljenjem čekao da dođe na pripreme reprezentacije BiH zbog NBA pravila koja nalažu najviše 35 dana priprema nacionalnih timova.

"Bio sam u stalnom kontaktu sa suigračima i sa generalnim sekretarom KS BiH Harunom Mahmutovićem, preko kojih sam pratio uvodni dio priprema. Sada, na moju veliku radost, sam napokon tu sa momcima. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, a ja lično ću se truditi da nadoknadim propušteno u ovih nekoliko dana, s obzirom na to da su pravila NBA vrlo jasna. Tokom odmora u Španiji i Jablanici samostalno sam trenirao kako bih što spremniji dočekao početak priprema, jer nam sada slijedi ono najbitnije - uigravanje. Imamo snažan igrački kadar, koji je u situaciji iznijeti sve zamisli selektora Ace Petrovića i sa nestrpljenjem čekam početak pripremnih utakmica, koje će nam pokazati na kakvom smo putu",
izjavio je Teletović sarajevskim medijima.

Mirza je presrećan jer je centar italijanskog Kaserta Andrija Stipanović stekao pravo nastupa za BiH.

"Svaki kvalitetan košarkaš je dobro došao. U kvalifikacijama smo igrali sa limitiranim brojem igrača i teško da bismo izdržali turnirski sistem igranja sa istim brojem igrača. Naravno, i Savez je fantastično odradio svoj dio posla i na nama igračima je samo da slušamo ideje selektora Petrovića i sve ostalo bi trebalo biti dobro".


Kapiten je uvjeren da će BiH na šampionatu Evrope napokon napraviti određeni iskorak.

"Uvjeren sam da možemo napraviti dobar rezultat, a kao kapiten ekipe, garantujem da ćemo se boriti za svaku loptu i svaki napad. Dugo čekamo na neki pomak, kada su u pitanju EP i mislim da je napokon došlo vrijeme za to. Poznajemo se dobro, imamo dobru atmosferu i grupu u kojoj možemo pokazati kvalitet. Nema opuštanja, već borba, borba i samo borba", podvukao je Teletović i na kraju čestitao selektoru juniorske selekcije BiH Nenadu Markoviću na opstanku u A diviziji evropske košarke.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC