• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Spas sezone do 10. avgusta

Trener Partizana rekao za "Večernje novosti" da ističe vrijeme za formiranje respektabilnog sastava za Evroligu.

 Vujošević: Spas sezone do 10. avgusta Izvor: MONDO

Polako se bliži kraju drugi mjesec otkako je račun košarkaškog kluba Partizan blokiran zbog neizmirenih poreskih obaveza, u visini od oko 1,3 miliona evra.

"Nismo odmakli daleko. Zbog blokade nismo primili ni novac ranije dogovoren sa sponzorima, niti obeštećenje od Lučića. Nisu u pitanju velika sredstva, ali bismo počeli da ekonomišemo. Prije svega gledamo da zadržimo tim koji imamo, da regulišemo BAT (tužbe Katića i Raduljice - prim. aut) i još neka dugovanja", izjavio je Duško Vujošević u razgovoru za "Novosti".

On je priznao da je klub krajem 2012. godine pogriješio što nije prihvatio ponudu države o reprogramu poreskih dugovanja, jer bi to "umanjilo ili čak odbilo kamatu", koja je do sada narasla na oko 800.000 evra.

"U vremenu nervoze, bez sredstava, nesvjesni svih posljedica, to nismo uradili".

Prema riječima trofejnog trenera, nema još mnogo vremena da klub napravi adekvatne poteze na tržištu i spreman uđe u novu sezonu.

"Idemo ka tome da ekipa ne može dostojno da reprezentuje našu košarku u Evroligi, a mislim da to nije nikome u interesu. Otkad je račun blokiran ne mogu da se isplate ni dugovi prema igračima iz aktuelnog sastava, zbog čega je bilo 'napada' na njih iz Zvezde i drugih ekipa".

"Moralo bi sve da se završi najkasnije do 10. avgusta. Nemojte da shvatite to kao neku ucjenu, ali osjećam uznemirenost dijela naroda koji navija za Partizan", istakao je Vujošević.

Njemu nije jasno šta je bio cilj posjete potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića stadionu Partizana i navijačima.

"Na tom sastanku nije bilo glavnih rukovodilaca nijednog kluba. Država bi trebalo da bude uključena u rješavanje problema i Vučić, koji ima veliku moć, neminovno je čovjek koji pomaže ili onemogućava rješavanje problema", završio je Vujošević, dodavši da ima i "grešaka našeg menadžmenta, lošeg korišćenja rezultata, propusta..."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC