• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda "orlova" za lijep povratak kući

Reprezentacija Srbije savladala Letoniju 67:54 u meču posljednjeg kola "Laško group" turnira u Celju.

 Pobjeda "orlova" za lijep povratak kući Izvor: MONDO

Dvije pobjede i poraz, bilans je srpskog nacionalnog tima na prvom kontrolnom turniru, odigranom u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (4-22. septembra).

I treća utakmica u Laškom, nakon pobjede nad Turskom (78:63) i poraza od domaćina (52:67), završena je dvocifrenom razlikom - 67:54, po četvrtinama 14:11, 19:22, 16:16, 18:5.

Ubjedljivo najefikasniji bio je kapiten Nenad Krstić sa 20 poena, od čega 15 u prvom poluvremenu, dok su Nemanja Bjelica i Raško Katić ubacili po 12.

Reprezentacija se odmah poslije utakmice vraća u domovinu (nakon tri nedelje odsustva), a sljedeći testovi biće "Trofej Beograda" (10. i 11. avgust) i odmah zatim meč sa Rusijom.

Pored lakše povrijeđenog Vasilija Micića, kao i Vladimira Lučića, koga su problemi sa leđima u posljednjem trenutku "precrtali" sa spiska učesnika ovog turnira, u nedelju su odmarali Nemanja Nedović i Dejan Musli.

U prvom poluvremenu se prilikom pada povrijedio i Bogdan Bogdanović, koji je u nastavku pokušao da se vrati na parket, ali se taj test brzo završio njegovim povratkom na klupu i u nadležnost fizioterapeuta.

"Orlovi" su u prvih 20 minuta čak tri puta dozvolili sebi da ispuste solidnu prednost. Letonci su smanjivali sa 11 (14:3) na tri poena razlike i sa osam (19:11) na jedan, da bi u finišu poluvremena od 33:24 za Srbiju stigli do izjednačenja - 33:33!

Momci sa Baltika nastavili su u istom stilu, pa su u 26. minutu imali maksimalnih 38:45, zahvaljujući seriji od čak 5:21 za prethodnih sedam minuta.

Naša selekcija u tim trenucima nije umijela da dođe do lakih poena iz reketa, a šut za tri poena bio je izuzetno loš (1/14 u prve tri četvrtine, ali onda 3/6 u četvrtoj).

Na sreću, selektor Dušan Ivković je na tajm-autu uspio da objasni igračima kako bi trebalo da se suprotstave protivniku u odbrani i u napadu. Pun pogodak bilo je spuštanje lopte na niski post Rašku Katiću, koji je sa devet poena zaredom donio "orlovima" povratak u rezultatsku ravnotežu - 47:47, 49:49.

Ivković je igračima na novom minutu odmora poručio da ovu utakmicu moraju dobiti snagom volje i oni su izvukli maksimum, naročito u defanzivi - držali su Letoniju bez poena u posljednjih 6:34 minuta i od 55:54 stigli do ubjedljivih 67:54.

U napadu je meč "prelomljen" trojkom Bjelice sa osam metara, potom koševima Nemanje i Nenada Krstića, a "tačku na i" stavio je svojom jedinom trojkom Danilo Anđušić.

Debitanti Nemanja Krstić i Nikola Kalinić, kao i iskusni Stefan Marković, naročito su se istakli u fazi odbrane.

SRBIJA: Nemanja Krstić 2, Dangubić 3, Bogdanović (4sk), Bjelica 12 (8sk), Marković 3 (5sk, 8as), Mitrović, Nenad Krstić 20, Anđušić 7, Katić 12, Štimac, Gagić, Kalinić 8 (6sk).

LETONIJA: Majers 4, Mejeris 1, Frejmanis 10, A. Berzinš 1, Dairis Bertans 8, Kuksiks, Janičenoks 7, Strelnieks 5, K. Berzinš 3, Laksa, Tima 3, Škele 6, Zakis 6.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC