• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Sve je u Vučićevim rukama

Trener Partizana pozvao potpredsednika Vlade Srbije da pokaže odgovornost i objektivnost. "Naš problem se rješava u pet minuta".

 Vujošević: Sve je u Vučićevim rukama Izvor: MONDO

Košarkaški klub Partizan u ponedeljak uveče je počeo pripreme za novu sezonu, ophrvan finansijskim problemima, koji se ogledaju prije svega u blokadi klupskog računa usljed neizmirenih poreskih obaveza.

Blokada je na snazi od 14. juna i u Partizanu tvrde da ih je potpuno sputala, ne samo na polju selektiranja ekipe za takmičenja koja im predstoje od oktobra.

Dug na ime poreza sada iznosi oko 1,4 miliona evra, od čega veći dio "otpada" na pristigle kamate.

Duško Vujošević rekao je novinarima da strukture vlasti nisu tu situaciju prepoznali kao državni problem, iako su iz tabora crno-bijelih pokušavali da im, bez stvaranja tenzije, na to skrenu pažnju.

"Zna se ko u Srbiji ima najveću moć. To je Aleksandar Vučić. Zaslužan je za dobre stvari, ali i odgovoran za loše. Poznato je da on navija za Crvenu zvezdu, ali bi njegova ogromna moć morala da bude srazmjerna odgovornosti, samokontroli i objektivnosti", naveo je trener Partizana.

"Svaka budala je u stanju da nešto sruši i ugasi, a ovo očigledno ide u tom pravcu. Ženska košarka u Partizanu je već ugašena, vaterpolo klub je bačen na marginu, gasi se i muška košarka. Ako se i fudbalski klub svede na nešto nebitno, onda je čitav Partizan praktično ugašen i onda smo blizu realnosti 'Jedna zemlja, jedan vođa, jedan klub'".

Vujošević je ponovio da od države traži tretman kakav je prilikom sanacije svojih dugovanja imala Crvena zvezda, svjestan da Partizan sada više ne može da uđe u Unaprijed pripremljeni plan reorganizacije, koji je sproveo "vječiti" rival.

"Crvena zvezda je putem UPPR izdejstvovala da trećoj grupi povjerilaca vrati samo 2,5 odsto duga i to do 2016. godine. Ja se ne bunim što je to odrađeno na taj način, uz obrazloženje da je Zvezda značajna za državu i da postiže velike sportske rezultate. Ali, onda nije pošteno da se nama traži kamata mnogo veća od glavnice, odnosno da fizička lica polože hipoteku za 50 odsto vrijedniju od kamate i glavnice. Svima je jasno da u takvoj situaciji ne može da se radi i da smo apsolutno blokirani".

Vujošević je primijetio da ovog ljeta "ogromna društvena sponzorstva idu u privatni klub", a to je Crvena zvezda Telekom

"Odakle sad odjednom toliko sponzora i privatnika u Zvezdi, da oni praktično nemaju limit za pojačanja? Kako toga nije bilo prije nego što je Vučić postao to što je sad? Ovim se od nas prave glineni golubovi..."

Vujošević je ponovio da je iznenađen nedavnom Vučićevom posjetom dijelu navijača Partizana, koji su i njega pokušali da uključe u taj sastanak.

"Pošto je evidentno da nijedna bitna odluka ne može da se donese mimo njegove volje i želje, bilo je pokušaja da na taj sastanak pozovu i mene. Ja bih na koljenima otišao gdje god treba, ali sam smatrao da ipak mora da se ide putem institucija. Tako je Sportsko društvo Partizan u ime fudbala, košarke i vaterpola poslao molbu kabinetu Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, da nas prime i da popričamo o problemima koji su više nego očigledni".

Trofejni trener dodao je da su rekonstrukcija Vlade Srbije i nepostojanje ministra omladine i sporta samo izgovori za "status kvo" oko košarkaškog kluba Partizan.

"Ovo je vanredna situacija, koja se rješava u pet minuta i može da se riješi ovako ili onako. Potrebno je napraviti džentlmenski dogovor - mimo zakona, ali mnogo manje mimo zakona nego što je odrađeno u Zvezdinom slučaju. Hoćemo li stvarno da doživimo tu bruku, da ne možemo normalno da se takmičimo u Evroligi?"

Vujošević je izrazio nadu da vlast neće "trenirati principijelnost" na Partizanu, ustvari mu se sveteći za rezultate koje je pravio prethodnih 12 godina.

Takođe se nada da eventualna pomoć neće stići prekasno.

"Postoje tri vrste ljudi: oni koji grade, oni koji koriste i oni koji ruše. Ja se nadam da su ovde na vlasti ipak ljudi koji grade. Samo ne bih volio da nam pomognu tek pošto protivnikova prednost zbog izgubljenog vremena postane tolika da ne može da se nadoknadi. To bi značilo da je ta pomoć pružena samo radi sticanja političkih poena".

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC