• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šilobad: Protiv Budiveljnika u Areni

Crno-bijeli će 5. decembra, zbog zauzetosti Pionira, dočekati prvaka Ukrajine u Kombank areni.

  Šilobad: Protiv Budiveljnika u Areni Izvor: MONDO

Doduše, sticajem okolnosti i ne tokom kompletne prve faze Evrolige, već samo za meč osmog kola A grupe protiv Budiveljnika.

Razlog je zauzetost dvorane Pionir pripremom i mečevima prve faze Svjetskog prvenstva za rukometašice, čiji je Srbija domaćin od 7. do 22. decembra.

"Praktično su dva termina problematična, prvi je naš, a drugi Zvezdin. U prvom trenutku nije bilo tako, ali se poslije ispostavilo da će Arena 4. i 5. decembra biti slobodna i mi sa njenim vodećim ljudima imamo preliminarni dogovor da budemo domaćini tamo. Nemamo neku drugu opciju i 99 odsto je izvesno da ćemo Budiveljnik dočekati u najvećoj srpskoj dvorani", rekao je novinarima direktor crno-bijelih Mlađan Šilobad.

On je svjestan da bi Arena bila mnogo adekvatnija pozornica za okršaje sa CSKA, Fenerbahčeom ili Barselonom.

"Budiveljnik možda nema previše atraktivno ime, ali u pitanju je meč osmog kola, kada će biti veliki ulog po pitanju plasmana u Top 16 fazu. Zato ne sumnjam da će utakmica biti izuzetno interesantna našim navijačima".

Šilobad uverava da ni Evroliga nema ništa protiv, iako bi time bilo prekršeno pravilo da svi domaći mečevi u okviru iste faze takmičenja moraju biti organizovani u istoj dvorani.

"Mi smo im poslali pismo još prije žrijeba, a prilikom samog žrijeba sam pričao sa direktorom lige Dijegom Gulijenom, koji mi je rekao da shvataju šta znači viša sila i da su spremni da nam izađu u susret. Očekujem zvaničnu potvrdu, ne bi trebalo da bude problema".

Direktor Partizana nagovijestio je i krupne promjene u sastavu sponzorskog pula za sljedeću sezonu, mada je sve to uslovljeno skidanjem blokade sa klupskog računa.

"Neki sponzorski ugovori su istekli, ili ističu, prije svega onaj o generalnom sponzorstvu sa kompanijom 'Telekom Srbija'. 'Ford' više nije sa nama, biće jedna druga auto-kuća, ali neću da otkrivam koja dok ne dođe vrijeme za promociju. Takođe ćemo imati novog tehničkog sponzora, a nešto više od toga ne bih otkrivao, da se ne bi izjalovilo. U pregovorima smo, otom-potom..."

Šilobad nije mogao da procjeni u kojoj meri će novim ugovorima biti popunjen budžet za sezonu 2013/14.

"Do sada su nam sponzori punili oko 60 odsto budžeta, a ostatak smo 'zatvarali' dijelom kroz sezonske ulaznice, kroz pomoć grada - u smislu plaćanja termina - zatim igranjem u Areni, prodajom igrača..."

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC