• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Na prozivci znani i neznani

Mnogo iznenađenja na prvom treningu crno-bijelih košarkaša ovog ljeta. Bogdanović došao da podrži ekipu.

 PARTIZAN: Na prozivci znani i neznani Izvor: MONDO

Petnaestak igrača pojavilo se na prvom treningu prvaka Srbije i ABA lige, u ponedjeljak u Hali sportova na Novom Beogradu.

Kao što je najavljeno, predvodio ih je dosadašnji zamenik kapitena Dragan Milosavljević, a pratili ga Nikola Milutinov, Mihajlo Andrić, Mladen Đorđević, još nepotpisani Đoko Šalić, Ivan Marinković...

Nije se pojavio U-19 reprezentativac Stefan Pot, pošto još nema "čiste" papire, ali su tu bili Branislav Đekić i Marko Čakarević, o kojima su kružile nezvanične informacije da su otišli iz Partizana.

Međutim, Đekić je bio aktivan učesnik treninga (trčkaranje i šutiranje na koš u trajanju od 45 minuta), dok je Čakarević u "civilu" pratio rad u društvu Bogdana Bogdanovića.

Mladi bek iskoristio je dan predaha na pripremama "A" reprezentacije za Evropsko prvenstvo da dođe i pozdravi trenere i saigrače.

"Đekić ima ugovor na još godinu dana. Vidjećemo šta će biti sa njim. Što se tiče Čakarevića, mislili smo da sljedeće sezone ne računamo na njega, ali i on je pod ugovorom i zato je tu", objasnio je sportski direktor crno-belih Dragan Todorić.

Partizanovu opremu zadužilo je još nekoliko momaka, o kojima se zna malo toga. Todorić i pomoćni trener Velimir Gašić uz dosta problema su izdiktirali prezimena: Malešević, Milisavljević, Todorović, Zlovarić...

"Malo je neozbiljno što im ne znam dobro imena, ali u pitanju su igrači koji su došli na preporuke naših prijatelja iz svijeta košarke. Posljednjih dana su nas zvali i zamolili da ih prihvatimo, što je nama dobro došlo, jer imamo samo četiri-pet igrača i potrebno nam je još nekoliko njih da bismo mogli bar nešto da radimo".

Neki od njih su bili na američkim koledžima, neki imaju iskustvo igranja u Prvoj ligi Srbije, neki su bili na širem spisku univerzitetske reprezentacije Srbije...

"Ozbiljan odabir mladih igrača će tek uslijediti, a daj bože da neko od ovih pokaže da ima potencijala, pa da ga zadržimo", jasan je Todorić.

"BEZ POJAČANJA, TEŠKO DO CILJEVA"

Postavlja se pitanje za kakve domete bi bila kadra ekipa sastavljena od najboljih igrača sa početka priprema i petorice-šestorice odsutnih (Bogdanović, Gagić, Musli, Vesterman, Lovernj i Bertans, kada se oporavi)?

"To bi bila OK ekipa, ali za naše protivnike", odgovorio je Todorić.

"Ako će Partizan da ima ozbiljnije ambicije, potrebna su nam još trojica igrača - plejmejker, krilo i krilni centar. Uz dužno poštovanje ovih momaka koji su došli na probu, bilo bi smješno da bez pojačanja gajimo ozbiljnije ambicije u ABA ligi, a posebno u Evropi".

Ključna riječ u životu košarkaškog kluba Partizan je "blokada". Klupskog računa, naravno.

"Da se skine blokada i napravi reprogram dugovanja, pa da uđemo u konkretniju priču sa nekim sponzorima... Takva situacija bi nam dala prostora da razmišljamo o nekim novim imenima. Ja sam i ranije govorio da neće biti pojačanja dok je blokada na snazi. Ako ostane kako je sada, pitanje je da li će nam ostati i ovi igrači koje još imamo".

Partizan će se do daljeg pripremati u Beogradu, a krajem avgusta počeće sa igranjem kontrolnih utakmica i turnira u inostranstvu, preciznije u Makedoniji i Španiji.

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC