• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milica Dabović u Novom Zagrebu

Reprezentativka Srbije napustila je redove Partizana i naredne sezone igraće za šampiona Hrvatske.

 Milica Dabović u Novom Zagrebu Izvor: MONDO

Milica Dabović poslije tri sezone provedene u Partizanu i ukupno sedam osvojenih trofeja, odlučila je da napusti redove šampiona Srbije i regiona.

Karijeru će nastaviti u ekipi prvaka Hrvatske, Novom Zagrebu.

"Zagreb sam odabrala jer ekipa igra Evroligu i Centralno evropsku ligu (MEL), dvije najjače lige u Evropi. Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv kao i kompletna priča oko kluba. Pored sportskih ambicija, izuzetno brinu i o svim ostalim segmentima, kao što su marketing i promocija ženske košarke", izjavila je Dabovićeva, koja je potpisala jednogodišnji ugovor.

Trener zagrebačke ekipe Vladimir Ivanković kaže da su brzo reagovali kada su saznali da je Milica slobodna igračica.

"Znate onu uzrečicu 'ako nekog ne možeš pobijediti, dovedi ga". Sjećamo se kako nas je Milica razbila prošle sezone u Zagrebu. Igračica tog profila, koja može da pruži dodatnu energiju ekipi i u odbrani i u napadu, koja ne mora da igra 40 minuta da bi bila zapažena na terenu, i koja može da igra na poziciji 'jedan' i 'dva' podjednako dobro", izjavio je Ivanković.

On smatra da će angažovanjem srpske igračice Novi Zagreb biti težak rival svakom protivniku.

"Sa Milicom Dabović i Ivom Ciglar imamo neke opcije koje će protivnici teško braniti. Iako je Milica peti stranac, to neće uticati na igre u Evroligi ili MEL, a u hrvatskom prvenstvu ćemo vjerovatno na svakoj utakmici odmarati drugu igračicu, kako je to radila i Cibona prije dvije sezone. Želimo zagrebačkoj publici da priuštimo istinski spektakl, a dolazak Milice Dabović je korak napred u tom smjeru", dodao je trener hrvatskog tima.

Iako je zadovoljna zbog novog angažmana, Milica nije krila žal zbog načina na koji se okončala njena saradnja sa Partizanom.

"Žao mi je zbog Partizana. Odlazim poslije tri godine nevjerovatnih uspjeha i drago mi je što sam u prethodnom periodu radila u sredini kakvu je Marina Maljković stvorila - sa izvanrednim košarkašicama i još boljim osobama. Ponosna sam što sam bila dio takve priče i u Partizanu i pogotovo u reprezentaciji Srbije. Ne znam kada će se ponovo stvoriti takav tim, sa takvom atmosferom", rekla je 31-godišnja Dabović.

Kapiten reprezentacije Srbije očekuje da će u novom timu uspeti da nastavi sa onim što je započela u ekipi Marine Maljković.

"U Novom Zagrebu slično razmišljaju kao što je bio slučaj u Partizanu, zalažu se za iste stvari i imaju slične ciljeve, od kojih je najvažniji promocija ženske košarke. Takođe, Zagreb je grad koji mi se izuzetno sviđa i u njemu imam mnogo prijatelja", zaključila je iskusna Milica Dabović, koja je u karijeri nastupala u rodnoj Crnoj Gori, Rusiji, Jermeniji, Grčkoj, Turskoj i Francuskoj.

U PENZIJU U CRNO-BIJELOM DRESU

Navijačima crno-bijelih Milica Dabović je poslala posebnu poruku.

"Partizan je imao jednu iskrenu sportsku i uopšte društvenu priču, kao i izvanrednu promociju ženske košarke. Zahvalna sam navijačima Partizana na sjajnoj podršci. Poručila bih im samo da mi sačuvaju moj crno-bijeli dres sa brojem 31", rekla je Milica, i tako još jednom potvrdila da će karijeru okončati u crno-bijelom dresu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC