• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Centar zaokružuje tim

Na prvom treningu Crvene zvezde Telekom pojavilo se 12 igrača, petorica su opravdano odsutna, još jedan se čeka...

 Radonjić: Centar zaokružuje tim Izvor: MONDO

Dan poslije obavljenih testiranja i lekarskih pregleda, prvi tim Crvene zvezde Telekom počeo je sa radom u dvorani u Železniku.

Dejanu Radonjiću javilo se 12 igrača, s tim da Marko Tejić nije trenirao zbog povrede.

Od prvotimaca iz minule sezone, tu su Boris Savović, Marko Simonović, Branko Lazić i Aleksandar Cvetković, od aktuelnih pojačanja samo Boban Marjanović, a iz juniorskog pogona su priključeni Dušan Ristić, Nikola Rebić, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić i Nikola Čvorović.

Tu je i Nikola Marković, koji je prošlu sezonu proveo u FMP-u i na pozajmici u Vojvodini.

Ekipa već u subotu putuje na Zlatibor, gdje će ostati do 30. avgusta.

Dolazak Amerikanaca Blejka Šilba, Čarlsa Dženkinsa i Demarkusa Nelsona očekuje se do 20. avgusta, dok će se Raško Katić i Luka Mitrović priključiti u zavisnosti od obaveza u "A" reprezentaciji Srbije.

Radonjić je naveo da će u uvodnom dijelu priprema akcenat biti stavljen na priključivanje mladih igrača prvom timu.

"Imamo dosta mladih igrača na treningu, jer nam je ideja da se strateški krene prema pravljenju kontinuiteta, kroz uvođenje u rad godišta '95. Pokušaćemo da i uz pomoć te, jako talentovane generacije, napravimo iskorak".

Komentarišući aktivnosti kluba u prelaznom roku, istakao je da je "jako, jako zadovoljan".

"Imali smo mnogo posla oko skautiranja, koje smo počeli još dok je sezona trajala. Zato smo jako brzo i reagovali. Uspjeli smo da u specifičnom momentu potpišemo i Dženkinsa, sačekavši da on izađe iz NBA ugovora".

Kao što je prethodnih nedelja "provlačeno" kroz medije, vicešampion Srbije aktivno traga za još jednim pojačanjem. Trebalo bi da to bude igrač sposoban da igra i "četvorku" i "peticu".

Trener crveno-bijelih je to potvrdio i najavio da će angažovanjem tog igrača biti ostvarena vizija tima za narednu sezonu.

"Za sad krećemo sa ovim timom i nadam se da ćemo o aktivnostima na tom polju uskoro moći da saopštimo nešto konkretnije. Trenutno nema konkretnih informacija".

Odgovarajući na pitanje o značaju predstojeće sezone, Radonjić je rekao da je samo učešće u Crvene zvezde u Evroligi poslije 14 godina velika stvar.

"Na sve to će se nadovezati i kvalitetnija ABA liga, pa domaći Kup i prvenstvo... Mislim da ćemo spremni dočekati sve izazove. Formirali smo tim kojem ćemo od početka pokušati da adaptiramo mlađe igrače, a nakon priključenja starijih, krenućemo u ostvarenje naše obaveze, a to je da napravimo korak dalje u odnosu na 2013".

Konkretno upitan da li će dolaskom krilnog centra biti zaokružena ekipa za takmičenje na četiri fronta, trener crveno-bijelih odgovorio je potvrdno, uz ogradu da "nikad ne znamo šta još može da se dogodi".

Na pitanje o eventualnim odlascima, takođe je dao jasan odgovor.

"U ovom trenutku mogu da kažem da ih neće biti".

Rakočević, Radivojević i Subotić više nisu igrači Zvezde, dok Skot ima ugovor, ali i potpuno odriješene ruke u izboru nove sredine.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC