• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci nisu ljuti na Pekovića

"Nikola treba da potpiše najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumijemo težinu momenta u kojem se nalazi", rekao Danilo Mitrović.

 Crnogorci nisu ljuti na Pekovića Izvor: MONDO

Vijest da za reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji neće igrati Nikola Peković nije previše iznenadila rukovodstvo tamošnjeg Košarkaškog saveza.

Kao što je i od ranije poznato, u toku su neplanirano dugi pregovori jednog od najdominantnijih evropskih centara i njegovog NBA kluba Minesote Timbervulvs oko nastavka saradnje.

Prema prvobitnom dogovoru, bivši centar Partizana trebalo je da se do 5. avgusta pridruži zemljacima na pripremama na Zlatiboru. Ipak, to se neće dogoditi.

"Nikola treba da potpiše najvažniji ugovor u karijeri i u potpunosti razumijemo težinu momenta u kojem se nalazi. U stalnom smo kontaktu sa njim i postigli smo dogovor da je 5. avgust krajnji rok do kada ima smisla da se priključi timu. Nakon razgovora sa njim i njegovim menadžerom Miodragom Ražnatovićem, u utorak smo dobili informaciju da ugovor još nije potpisan i da je potrebno još neko vrijeme kako bi se do kraja usaglasili preostali detalji ugovora"
, objasnio je direktor reprezentativnih selekcija Crne Gore Danilo Mitrović.

Prema njegovim riječima, takav scenario pregovora Pekovića i Minesote znači samo jedno:

"Prema tome, Nikola Peković neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Slovenii, a svi u reprezentaciji i Košarkaškom savezu Crne Gore žele mu da u dobrom zdravlju i dobroj formi u narednoj sezoni nastupa za svoj klub u NBA ligi. Takođe, želim da istaknem da je naša želja da u budućim akcijama bude dio reprezentacije Crne Gore", dodao je Mitrović.

On je objasnio da je postojala ideja da centar prati situaciju oko potpisivanja novog NBA ugovora iz kampa reprezentacije, trenirajući sa kondicionim trenerom Seadom Krdžalićem.

"Ta naša inicijativa nije mogla da bude sprovedena, jer je agencija koja ga zastupa smatrala da bi to ozbiljno ugrozilo realizaciju 50 ili više miliona vrijednog ugovora koji treba da potpiše. Ponavljam, u korektnom i otvorenom razgovoru smo usaglasili da je posljednji rok do kojeg može da se priključi reprezentaciji 5. avgust... Sa žaljenjem konstatujem da to nije moglo da se ostvari".

Crnogorski novinari prenijeli su informaciju američkog novinara Džerija Zgore, koji prati sva dešavanja u Minesoti i koji je nedavno objavio da je odugovlačenje oko potpisivanja Pekovićevog ugovora "izrežirano", da bi se Nikola oslobodio prve faze priprema, pa i učešća na Evropskom prvenstvu.

"Ne vjerujem u takve glasine i ne smatram da je sve odrađeno u dogovoru Minesote, Beobasketa i Pekovića. Smatram da su svi učesnici veoma ozbiljni ljudi ili kolektivi, čak i institucije, tako da sam ubijeđen da bi se svi problemi takve pripre rješavali otvorenim i konkretnim dijalogom", rekao je Mitrović.



Funkcioner crnogorskog saveza posebno je odbacio "insinuacije" da Peković neće igrati na Evropskom prvenstvu zbog uticaja menadžerske agencije Beobasket, koja ga zastupa i koja bi tako željela da oslabi rivala Srbije na završnom takmičenju.

"Ističem da su to naši sportski prijatelji i da je u pitanju igrač u koga bezrezervno vjerujem i ne želim da vjerujem u takve priče".

Prema Mitrovićevim riječima, ambicije Crne Gore na EP ostaju nepromijenjene i temelje sa na borbi za plasman u drugu fazu.

Košarkaši Crne Gore u četvrtak će doputovati sa Zlatibora u Beograd, kako bi odigrali prijateljsku utakmicu sa selekcijom Ukrajine, a nakon toga se vraćaju u svoju zemlju.

Pored Srbije i Crne Gore, u B grupi Eurobasketa takmičiće se i Litvanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Letonija.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC