• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Mirza, ne možeš bez saigrača

Selektor BiH ušao u javnu raspravu sa najboljim igračem reprezentacije, koji je priznao grešku i obećao kapitensko ponašanje.

 Petrović: Mirza, ne možeš bez saigrača Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije ovog ljeta ima mnogo problema sa otkazima i povredama igrača, ali ni u konkurentskim ekipama ne funkcioniše sve baš savršeno.

Tako su Crnogorci poslije dugog iščekivanja ostali bez Nikole Pekovića, dok je u taboru Bosne i Hercegovine došlo do "varnica" između selektora Aleksandra Petrovića i najboljeg igrača Mirze Teletovića.

Krilni centar Bruklin Netsa, nekada Kahe Laboral, priključio se pripremama 31. jula, pošto zbog dogovora FIBA i NBA nije mogao da sa reprezentacijom provede više od 35 dana uoči takmičenja.

Petrović se požalio kako mu se Teletović javio sa viškom kilograma i neprihvatljivim viđenjem svoje uloge u timu.

"Mirza i ja moramo da razriješimo ovu situaciju kao odrasli muškarci. Shvatam da je iza njega 14 mjeseci neigranja i frustracija, ali moja obaveza je da reprezentaciju učinim takvom da ona (na EP u Sloveniji) pređe korak koji nije povukla već 20 godina", rekao je Petrović za "Dnevni avaz".

"On mora da shvati da ne postoji igrač na svijetu, a to mogu da kažem i za Dražena Petrovića, koji je mogao bez svojih saigrača", dodao je brat pokojnog "košarkaškog Mocarta".

Mirza Teletović je na kritike selektora odgovorio tako što je na svom Twitter profilu postavio fotke iz teretane, uz komentare "Red, rad i disciplina" i "Još jače, još više..."

Potom se javnosti obratio otvorenim pismom.

"Kao kapiten, trudim se da ispunim sve zamisli selektora, a tako će biti i u budućnosti. Svjestan sam da su igrači malo ispred mene, kada je u pitanju fizička sprema, što je posljedica zabrane koju sam imao iz NBA. Međutim, jedina je istina kako sam se uželio košarke i kako sam sa nestrpljenjem čekao okupljanje, kako bi se družio sa momcima i igrao ozbiljne utakmice".

On je obećao da će u nastavku ove akcije biti potpuno u službi tima.

"Između mene i selektora nema nesuglasica. Njegove riječi shvatam kao podsticaj za budućnost, jer smo svi svjesni da nam se na predstojećem EP ukazuje istorijska šansa i želimo da je iskoristimo", završio je Teletović.

Pored BiH, Srbije i Crne Gore, u jakoj B grupi Evrobasketa su Litvanija, Makedonija i Letonija.

(MONDO, foto: twitter.com/Teletovic33)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC