• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Bizli i marihuana - neraskidiva veza

Godinu dana nakon što je javno rekao da je s uživanjem marihuane završio za sva vremena, košarkaš Finiksa uhapšen je zbog posjedovanja tri džointa.

  Majkl Bizli i marihuana - neraskidiva veza Izvor: MONDO

Majkl Bizli, koji se javno kleo da je period uživanja u marihuani za njega samo prošlost, uhapšen je u srijedu rano ujutru po našem vremenu zbog posedovanja tri "džointa" ove lake opojne droge.

Bizli je imao problema sa marihuanom dok je igrao za Minesota Timbervulvse, prošle godine kada se obreo u Arizoni tvrdio je da nema više problema sa tim porivom, ali avaj... U Skotsdejlu, policija je odlučila da "čekira" njegov automobil tokom jednog zastoja u saobraćaju i imala je šta da pronađe.

Bizli, inače drugi pik sa drafta 2008 godine u izboru Majami Hita, potom je pušten da se brani sa slobode. On je trenutno pod 18 miliona dolara teškim trogodišnjim ugovorom sa Sansima, međutim u prvoj sezoni nije ispunio očekivanja, ni blizu.

Bilježio je 10,1 poen i 3,8 skokova na 75 utakmica, uz šut iz igre 40,5 procenata, što mu je najgori prosek u karijeri.

Poređenja radi, on je u sezoni 2010/11 imao prosjek od 19,2 poena, 5,6 skokova i 2,2 asistencije za Minesotu.

Bizli (24) je otac dvoje djece. Kćerku Mikaju dobio je u maju 2009. a sina Majkla Trećeg u novembru 2010. godine.

Prvi problem napravio je još pred start ruki sezone, nakon što je izabran na Draftu. U toku "NBA ruki programa" pripreme za ono što predstavlja najjača liga svijeta, policija je upala u Bizlijevu sobu, u kojoj su bili još Mario Čalmers i Derel Artur, zbog toga što se aktivirao alarm za požar.

Nije bio u pitanju požar, već oblak marihuane, ali tragova ove biljke nije bilo u sobi pa optužnica nije podignuta.

Ipak, Čalmers i Artur su izbačeni iz kampa i kažnjeni sa po 20.000 dolara. Jedno vrijeme nije bilo jasno zbog čega Bizli tada nije dobio istu kaznu, ali je predsjednik Majami Hita Pet Rajli 15 dana kasnije insistirao na tome da Bizli prizna šta se dogodilo i on je to uradio. Naknadno, rekao je da je uspio da pobegne iz sobe prije nego što je stigla policija, pa ga je NBA liga kaznila sa 50.000 dolara!

Nepunu godinu dana kasnije, Bizli se prijavio u centar za odvikavanje od bolesti zavisnosti u Hjustonu, nakon što je na Twitteru kačio svoje fotografije sa obiljem marihuane u pozadini. Nije poznato da li se u Hjustonu liječio od droge, jer je klinika saopštila da je košarkaš tražio savjete kako da se oslobodi od stresa.

U junu 2011. godine, u Mineaopolisu, policija je zaustavila Bizlija zbog brze vožnje i odmah primijetila jak miris marihuane u kolima. Kesica sa nekoliko grama pronađena je ispod vozačevog sjedišta, ali je Bizli tvrdio da to nije njegovo, već od prijatelja kojeg je upravo ostavio ispred kuće.

Možda ni ova tri "džointa" zaista nisu njegova...

Za kraj, evo šta je Bizli rekao tokom promocije u Finiksu, prije godinu dana.

"Shvatio sam da tih desetak minuta tokom kojih se osjećaš dobro nisu vrijedni bacanja mog života i karijere pod noge. Sa sigurnošću mogu da kažem da je taj deo moje karijere i života uopšte završen i da se neće vratiti".

Nikad ne reci nikad.

P. S. Prošle godine, NBA liga postala je prva profi asocijacija u američkom sportu koja je ukinula testove na marihuanu van sezone, a koja dugo već ima blag stav prema pozitivnim nalazima tokom sezone, pa morate baš da pretjerate da biste bili kažnjeni, tj. suspendovani.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC