• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Želim da igram za CG, ali...

Crnogorski centar objasnio je da je bez potpisanog ugovora i osiguranja preveliki rizik da nastupa na Eurobasketu u Sloveniji.

 Peković: Želim da igram za CG, ali... Izvor: MONDO

Nikola Peković već duže vrijeme pregovara sa timovima oko nastavka karijere. Budući da još nije stavio "paraf" i osigurao budužnost, odlučio je da ovog ljeta ne nastupa za selekciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Pekoviću u rodnoj Crnoj Gori nisu zamjerili zbog te odluke, a on je javnosti u otvorenom pismu detaljno objasnio razloge zbog kojih je odlučio da preskoči šampionat Starog kontinenta.

"Moja želja da igram ni u jednom trenutku nije bila sporna. Tako je i danas. Međutim, još uvijek nisam potpisao ugovor i to me onemogućava da se priključim reprezentaciji. Bez potpisanog ugovora i obavljenog ljekarskog pregleda nije moguće izvršiti osiguranje, a nijedan igrač na svijetu ne igra za reprezentaciju bez osiguranja. U mom slučaju se očekuje potpisivanje četvrtog ili petog godišnjeg velikog ugovora, taj rizik je ogroman i ne smijem da ga prihvatim", objasnio je Peković u pismu koje je objavila podgorička "Pobjeda".

Crnogorski košarkaš rekao je da pregovori veoma dugo traju, ali da nije zabrinut zbog toga.

"Pregovori sa NBA timovima traju već pet sedmica i još uvijek nisu okončani. I moj agent, Džef Švarc, u koga imam neograničeno povjerenje, uvjerava me da je to za ovakve ugovore sasvim normalno. Takođe je isključio svaku mogućnost treninga, sa bilo kim, prije potpisivanja ugovora", stoji u saopštenju Pekovića.

Popularni Pekmen dodao je da razumije odluku saveza Crne Gore da ga ne čeka poslije ranije ugovorenog datuma, 5. avgusta.

"Iskreno sam očekivao da ću ranije potpisati ugovor i priključiti se timu. Nažalost nisam i ne mogu da počnem sa treninzima. Nisam želio da se pridružim ekipi, a treniram sam, individualno, bez kontakta, jer ne volim izdvajanje iz ekipe i to mi nikako ne bi odgovaralo. Potpuno razumijem odluku Saveza da me ne čeka i da se na taj način stavi tačka na neizvjesnost u kojoj je ekipa. Momcima želim mnogo uspjeha u Sloveniji, nadam se da i bez mene imaju snage za zavidan rezultat, a ja ću se priključiti reprezentaciji u narednim akcijama i, vjerujem, pomoći da ostvari najveće moguće rezultate", navodi se u pismu koje je potpisao Nikola Peković.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji igra se od 4. do 22. septembra, a Crna Gora nastupaće u grupi B u Jesenicama zajedno sa selekcijama Srbije, Litvanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Letonije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC