• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tea ćemo čekati do posljednjeg dana"

Prvi plejmejker "orlova" priključio se u Beogradu saigračima, ali će, zbog oporavka od povrede, još raditi individualno.

  "Tea ćemo čekati do posljednjeg dana" Izvor: MONDO

Nakon 20 individualnih treninga sa kondicionim trenerom Batom Zimonjićem, Miloš Teodosić na dobrom je putu oporavka od povrede lista noge.

Dok je reprezentacija Srbije bez njega u Sloveniji odradila bazični dio priprema i prvi kontrolni turnir u Celju, plejmejker "orlova" sam se oporavljao u Srbiji i priključivao se timu samo da gleda treninge i utakmice.

Po dolasku selekcije u Beograd i on se, u sredu, priključio ostatku tima. To je potvrdio i selektor Srbije Dušan Ivković.

"Razgovarao sam sa njim i treba mu odati priznanje. Sinoć je imao 20. trening i nastavićemo da pratimo njegov oporavak. Njegove aerobne sposobnosti su trenutno ispod nivoa ostatka ekipe", rekao je selektor Ivković na konferenciji za novinare u Kombank areni.

Teo na pregledima u Rusiji

Prema Ivkovićevim rečima i klub Mioša Teodosića, CSKA, sa velikom pažnjom prati oporavak plejmejkera. "Sa ljudima iz CSKA imam izvanredne odnose i Moskvoljani insistiraju da Teo ode na preglede i u Rusiju. Ništa novo, pošto smo i prošle sezone imali sličnu situaciju sa Nenadom Krstićem, koji je tada stigo na okupljanje reprezentacije sa teškom povredom".


Igru državnog tima Srbije na prvom pripremnom turniru, u Celju, kreirao je u najvećem dijelu utakmica Stefan Marković. Spletom okolnosti i usljed povrede Vasilija Micića, orlovi su bili značajno oslabljeni na poziciji "jedinice" u prvoj fazi priprema.

Upitan da li će priključenje Teodosića reprezentaciji, pa makar i samo radi individualnih treninga, značiti da će oni nastupiti na Evropskom prvenstvu, Ivković nije mogao da da konkretan odgovor.

"On je igrač koga ćemo čekati do posljednjeg dana. Poslije pet godina kontinuirane igre u reprezentaciji, on nema problem sa kolektivnom taktikom. Ruptura mišića je sada zaliječena, ali, ponavljam, njegova fizička sprema je daleko ispod nivoa ostalih igrača".

Na pitanje da li će publika na "Trofeju Beograda" moći da vidi na terenu rekovalescente Vasilija Micića i Vladimira Lučića, selektor je ostavio mogućnost da oni zaigraju drugog dana turnira.

"Žao mi je što zbog problema sa povredama igrača nismo imali priliku da napravimo kvalitetnije treninge u Slovenije. Vasilije Micić je došao sa SP i zbog povrede nije imao priliku da se istakne i dokaže pred saigračima. Moguće je da ga 'skinem' za nedjeljni meč. I Micić i Lučić bi od petka trebalo da uđu u kompletan program treninga", istakao je Ivković.

Selektor je pred novinarima izrazio zahvalnost kondicionim trenerima Dušku Markoviću i Bati Zimonjiću i najavio da će brigu o kondiciji igrača preuzeti Marko Ćosić, trener Mega Vizuru.

I Ivković za 14 igrača na EP

Selektor Srbije podržao je prijedlog struke upućen FIBA u vezi sa brojem licenciranih igrača za nastup na Eurobasketu. "Postoji akcija da se obnovi zahtjev da FIBA odobri 14 kandidata. To je predložio Boža maljković, selektor Slovenije, i mislim da bi bilo realno da na konačan spisak uđe 14 imena, umjesto dosadašnjih 12".

Tokom boravka na priprema u Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini "orlovi" su imali dosta problema sa povredama. Prinudno je sa treninga i kontrolnih utakmica odsustvovao veći broj igrača bekovske linije. Nažalost, krilni centar Stefan Birčević je zbog preloma metatarzalne kosti lijevog stopala otpao sa spiska kandidata prije prvog test meča sa Turskom.

"Imali smo tu jednu težu povredu... To je bilo i tužno i bolno gledati. Birčevića je dijelilo sedam dana od debija za reprezentaciju. Naša ljekarska komisija vodi punu brigu o njegovom oporavku i prati situaciju oko toga", dodao je Ivković.

Suočeni sa tim problemima Ivković i reprezentacija spremaće se u narednim nedeljama za nastup na EP u Sloveniji, koje se igra od 4. do 22. septembra.

Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama zajedno sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Letonije.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC