• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Rano za priču o dometu na EP

"Iz aktuelne perspektive, bio bi veliki uspjeh da na Evropskom prvenstvu prođemo grupu", poručio selektor Dušan Ivković.

 Ivković: Rano za priču o dometu na EP Izvor: MONDO

Ljubitelji košarke u Srbiji imaće priliku da tokom "produženog" vikenda uživo vide koliko su "orlovi" napredovali na pripremama u Sloveniji.

U Kombank areni biće u subotu i nedelju odigran turnir "Trofej Beograda", a u glavni grad će tim povodom doputovati i reprezentacije Ukrajine, Turske i Slovenije.

Prvi polufinalni meč (Turska - Slovenija) biće odigran u subotu od 18.30 časova, a drugi, između Srbije i Ukrajine u 21.00. U nedelju će u istim terminima biti odigrane utakmice za treće i prvo mjesto.

Ulaz na sve mečeve biće slobodan i, za sada, nije najavljeno štampanje i dijeljenje besplatnih karata.

"Orlovi" će i u ponedeljak istrčati na parket Kombank arene, kada će, takođe od 21 čas, odigrati kontrolni duel sa Rusijom.

Opterećena problemima sa povredama, reprezentacija Srbije odradila je na Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini bazični dio priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji (4-22. septembar). Potom je učestvovala i na kontrolnom turniru u Celju, gdje je pobijedila Tursku (78:63), izgubila od Slovenije (52:67) i, na kraju, savladala Letoniju (67:54).

Selektor Dušan Ivković istakao je u četvrtak, u razgovoru sa novinarima, značaj predstojećeg pripremnog turnira za njegovu mladu ekipu.

"Poslije napornih, kvalitetnih priprema i tri nedelje rada u kontinuitetu, jako je važno što je ponovo zaživio turnir 'Trofej Beograda' i što se održava drugu godinu uzastopno... Naročito je značajno to što je reprezentacija toliko podmlađena i što ima podršku vernih navijača u Srbiji, zemlji košarke", izjavio je selektor.

Poslije provera u Beogradu, reprezentacija Srbije nastaviće pripreme na turnirima u Francuskoj i Turskoj. U Antibu će 15. avgusta igrati protiv "trikolora", a dan kasnije protiv Gruzije.

"Orlovi" će u Istanbulu odigrati tri utakmice, 23. avgusta protiv Hrvatske, 24. protiv Belgije i 25. protiv domaće selekcije.

Osvrćući se na aktuelan trenutak priprema, Ivković je istakao da njegovom timu predstoji naporan rad. Ne samo na uigravanju.

"Očekujem da kroz naporan rad u pripremnom periodu dođe i do napretka, kolektivnog, ali i individualnog, u tehničkom i taktičnom planu. Povrede su nam napravile veliki problem", objasnio je on i potom precizirao u kakvom su stanju Teodosić, Lučić, Micić...

Selektor je još jednom istakao veliki napor i trud kapitena Nenada Krstića i Stefana Markovića, koji su u Celju proveli više vremena na terenu od saigrača.

"Do početka Evropskog prvenstva radićemo u ritmu vikend turnira. Očekujem napredak, uz pomoć domaće publike. Očekujem uspon i napredak u igri... O sastavu ćemo pričati poslije prvog i drugog dana turnira".

Selektor je istakao da je Nikola Kalinić opravdao poziv.

Predsjednik slovenačkog saveza me je pitao 'Pa gdje nađe ovog Kalinića?'. Nemojte samo da sada izađe informacija da ja bilo koga izdvajam i hvalim. Ja samo citiram dio jednog razgovora. Kalinić je došao na prijedlog trenera univerzitetske reprezentacije i opravdao je povjerenje.

Iz trenutne perspektive, koliko mogu "orlovi" u Sloveniji?

"Kada bih odgovorio sada, iz ove perspektive i gledajući jačinu grupe, bio bi veliki uspjeh da prođemo grupu. Ipak, nekako ne mogu ni karakterom da se pomirim da je to neka realna situacija... Imamo dosta nepoznanica i oko sastava, oporavka i uključenja igrača, što nas na neki način 'koči'",odgovorio je selektor i odložio razgovor na tu temu za kraj avgusta.

"Da ostavimo konkretniju priču o tome za pred naš put. Da se tada vidimo, da nas ispratite i da tim bude što spremniji. U ovom momentu je dosta teško na to odgovoriti", objasnio je Ivković.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji biće odigrano od 4. do 22. septembra, a rivali Srbije u grupnoj fazi biće reprezentacije Crne Gore, Litvanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Letonije.

Upitan da li prati probleme sa kojima se susreću selektori drugih selekcija. Na primjer, šta je problem Crnogoraca i Bosanaca, odgovorio je kontrapitanjem:

Bilo bi najkvalitetnije da pozovete Luku Pavićevića i Acu Petrovića, pa da ih pitate za to. Imam i ja svojih problema, ne vidim da bih ja mogao da uđem u analize i da govorim o problemima drugih reprezentacija. Mislim da ih niko nema kao mi". (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC