• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Napredujemo iz dana u dan

Reprezentativci Srbije Raško Katić i Nemanja Nedović zadovoljni radom na bazičnim pripremama za Evropsko prvenstvo.

 "ORLOVI": Napredujemo iz dana u dan Izvor: MONDO

Kraj prvog dijela priprema "orlova" označio je i početak pripremnih, "vikend" turnira za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izabranici selektora Dušana Ivkovića treniraju u Kombank areni i iščekuju početak "Trofeja Beograda", na kome će tokom vikenda učestvovati i reprezentacije Ukrajine, Turske i Slovenije. Potom će nastaviti da se spremaju na mečevima u Francuskoj i Turskoj.

Kontinentalni šampionat biće odigran od 4. do 22. septembra.

Želja svih u reprezentaciji je da u subotu, nedelju i ponedeljak što veći broj gledalaca bude na tribinama Kombank arene (ulaz besplatan i slobodan). "Orlovi" će prvog dana igrati sa Ukrajinom (21.00), trećeg sa Rusijom (21.00), a drugog sa pobjednikom duela Turska - Slovenija.

"Očekuje nas koristan turnir za vikend, da vidimo gdje smo, da ispravimo greške koje smo napravili na turniru u Celju. Igraćemo tri jake utakmice, sa tri kvalitetna protivnika i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak. Lijepo je što ćemo nastupiti pred beogradskom publikom i pozivam navijače da dođu u što većem broju i vide nas na djelu", rekao je Nemanja Nedović u četvrtak, na konferenciji za novinare.

Novi igrač Golden Stejta stigao je sredinom jula u slovenačku bazu reprezentacije direktno iz San Franciska.

"Iza nas je najteži dio priprema. Odradili smo planirano dosta uspješno i, prema mom mišljenju, dobro odigrali jak turnir u Celju. Možemo da budemo zadovoljni, iako, uvijek postoji prostor za napredak".

Dobro je poznato da je imao problem sa lakšom povredom zgloba, zbog koje nije nastupio u dresu novog kluba na Ljetnjoj ligi u Las Vegasu.

"Spreman sam. Odrađivao sam treninge u punom procesu. Problem je bio u tome što sam za mjesec dana dva puta iskretao isti zglob. Sada sam spreman", objasnio je Nedović.

Centar "orlova" Raško Katić konstatovao je veliki problem sa neplaniranim izostancima zbog povreda, ali i objasnio da je ekipa iz dana u dan sve spremnija za Evropsko prvenstvo.

"Učinili smo sve što je do nas da se dobro spremimo. Radili smo jako i dobro, imali smo pehova sa povredama, ali ulazimo u trening i sve smo spremniji. Turnir u Celju je ispunio naša očekivanja, bar što se mene tiče. Svakim danom smo sve bolji i trudićemo se da bilo ko bude u 12 igrača igra svom snagom, doprinese kvalitetom i odigra srcem", naveo je Katić.

Kao debitant, osjećaj dok nastupa u opremi sa državnim grbom nazvao je "uzvišenim"

"Branim boje svoje zemlje sa više žara nego inače. Jednostavno, ulažete više sebe u sve što radite za svoju zemlju", dodao je Katić.

I Košarkaški savez Srbije pozvao je na svom sajtu sve ljubitelje košarke da tokom vikenda dođu u velikom broju u Kombank arenu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC