• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjićeve instrukcije: "Radi, ćuti, uči"

Perspektivni juniori crveno-bijelih Dušan Ristić i Nikola Rebić znaju obaveze mlađih igrača tokom prvih seniorskih priprema.

 Radonjićeve instrukcije: "Radi, ćuti, uči" Izvor: MONDO

Veliki broj mladih košarkaša priključen je prvoj fazi priprema Crvene zvezde Telekom za novu sezonu.

Iz perspektivne generacije juniora u prvi tim su prebačeni Dušan Ristić, Nikola Rebić, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić i Nikola Čvorović, kao i trenutno povrijeđeni Marko Tejić i Brano Đukanović.

Talenat su dokazali u prethodnoj sezoni. Neki su nastupali u seniorskoj konkurenciji za FMP (Ristić, Rebić, Đukanović, Čvorović), a svi zajedno su još jednom učestvovali na završnom turniru Evrolige u svom uzrastu.

Radonjić: Centar zaokružuje tim

Trener Dejan Radonjić htio je i prije priprema da se uvjeri u njihov potencijal, pa je u Budvi tokom jula radio sa Ristićem, Rebićem, Gudurićem i Tejićem.

"Osam dana smo bili u Crnoj Gori i to nam je mnogo značilo. I zbog toga smo došli spremni na pripreme. Dobro je što smo tamo bili. Jeste bilo veoma naporno, ali sa razlogom. Isplatiće nam se sigurno već u narednim nedeljama", izjavio je za MONDO još maloljetni centar Dušan Ristić poslije prvog treninga sa seniorima.

Njegov saigrač Nikola Rebić objasnio je da su se tokom boravka na primorju već navikli na rad pod Radonjićevim vođstvom i shvatili svoje obaveze među prvotimcima.

"Znamo šta nam je zadatak - da radimo, slušamo i ne pričamo mnogo. Treniraćemo sa izuzetno kvalitetnim igračima i iskoristićemo to za učenje. Treninzi sa njima baš će nam značiti", rekao je perspektivni plejmejker u intervjuu za MONDO na parketu dvorane u Železniku.

Poslije Rebića, Đukanovića, Gudurića i Vorkapića, prvi profesionalni ugovor sa Zvezdom potpisao je i Marko Tejić. Obavezao se na četvorogodišnju vjernost crveno-bijelima.

"Sa trenerom Radonjićem sam imao priliku nedavno da radim u Budvi... Bilo je izvanredno iskustvo, a trener je na nas ostavio izvanredan utisak. Tamo smo trenirali po tri sata dnevno, dva sata u teretani, potom u sali. Siguran sam da će nam ti treninzi mnogo značiti", izjavio je Užičanin za klupski sajt.

Obojica su odlučni da iskoriste pruženu priliku i nametnu se stručnom štabu.

"Spremni smo, potpuno. Vidjećemo šta će na kraju treneri reći o našem učinku. Znamo šta nas očekuje", uverava Ristić.

Dugo se pohvalno priča o Zvezdinoj generaciji '95. Njeni predstavnici uvjeravaju da ih velika očekivanja ne opterеćuju.

"Nema nikakvog opterećenja, naše je da radimo i da jednostavno pokažemo koliko znamo", dodao je centar prije nego što je još jednom pozvan da ode pod koš, na dodatni rad sa pomoćnim trenerom Sašom Kosovićem.

Njegov klupski drug iz juniorskog tima i FMP-a Nikola Rebić imaće žestoku konkurenciju za mjesto na plejmejkerskoj poziciji. Pored stranaca Nelsona i Dženkinsa, silno je motivisan i oporavljeni Aleksandar Cvetković.

"Ne znam šta bih mogao da kažem o konkurenciji, a da se ne zna. Naravno da ih sve poštujem i svi znaju kakav kvalitet Zvezdi donose stranci na svim pozicijama. Zato je suvišno pričati i o Nelsonu i o Dženkinsu. Biće mi čast da radim i sa njima kada nam se priključe", dodao je plejmejker.

Crveno-bijeli će u subotu otputovati na Zlatibor, gdje će trenirati do 30. avgusta. Amerikanci bi trebalo da im se pridruže do 20. avgusta, a reprezentativci u zavisnosti od obaveza u državnom timu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC