• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I u Zvezdi zadovoljni sastankom u Nemanjinoj

Čelnici SD Crvena zvezda istakli zadovoljstvo nakon susreta sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

 I u Zvezdi zadovoljni sastankom u Nemanjinoj Izvor: MONDO

Predstavnici Sportskog društva Crvena zvezda zadovoljni su sastankom s premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, na kojem su razgovarali o problemima klubova crveno-belih.

Delegaciju su činili predsednik SD Petar Škundrić, predsjednik fudbalskog kluba Dragan Džajić, predsjednik košarkaškog Nebojša Čović, kao i prvi čovjek vaterpolo kluba Viktor Jelenić.

Čović je za agenciju Beta rekao kako je prošao sastanak i koje su teme pominjane s čelnicima vlade.

"Imali smo sastanak koji je inicirao predsjednik Vlade... Razgovarali smo o problemima vezanim za klubove u okviru sportskog društva. Pričali smo o daljoj strategiji rada, a iznijeli smo im naše planove za sanaciju fudbalskog kluba. Razgovarali smo i o lokaciji 'Marakane' i ocijenili da je tu potrebna koordinacija grada i republike", rekao je Čović.

Predstavnici SD Zvezda iznijeli su prijedlog da termini hala i bazena u gradu budu besplatni za klubove koji nastupaju u evropskim takmičenjima, a predstavnicima vlade su prenijeli problem pokrivanja bazena za vaterpolo klub.

"Iznijeli smo im kompletno kroz šta smo sve prošli u košarkaškom klubu, koliko je smanjen dug fudbalskog kluba, pričali smo o poteškoćama rukometnog kluba i zajednički napravili pristup u vezi sa pomaganjem članovima sportskog društva", rekao je Čović.

"Dobili smo i garancije da ćemo imati ravnopravan tretman i da će nam država pomoći koliko može, a ostalo ćemo mi sami. Važno je da se porezi moraju plaćati. Pričali smo i o članu 190 Zakona o sportu (koji određuje klubove od značaja u državi, pokrajini i lokalno). Bio je to vrlo konstruktivan i kvalitetan razgovor", rekao je Čović.

Prvi čovjek košarkaškog kluba Zvezda rekao je i da su na sastanku u vladi pričali i o vlasničkoj strukturi klubova, koji su sada udruženja građana, baš kao i političke stranke.

"Mi smo zadovoljni, ostalo ćemo rješavati sami. Moramo imati u vidu da su mogućnosti i sredstva države ograničeni i da klubovi moraju da imaju ideje, a ne samo da kukaju", rekao je Čović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC