• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci lak zalogaj "orlovima"

Izabranici Dušana Ivkovića u tišini Kombank arene (7000 posjetilaca, besplatan ulaz) pobijedili reprezentaciju Ukrajine 96:68. U finalu sa Slovenijom.

 Ukrajinci lak zalogaj "orlovima" Izvor: MONDO

Srpski košarkaši nastavili su pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu (4-22. septembar) relaksacionom pobjedom nad najjačom ukrajinskom selekcijom.

Pred 7.000 posjetilaca najveće dvorane u Srbiji "prelomili" su meč već na početku i ostatak koristili da se uigravaju. Prije svega na centarskim pozicijama, kao i do sada.

SRBIJA - UKRAJINA 96:68 (29:15, 22:17, 21:20, 24:16)

Najefikasniji igrač srpske reprezentacije bio je razigrani Raško Katić (20 p, 5 sk).

Selektor Srbije Dušan Ivković rješava od početka priprema za EP velike probleme sa povredama. Zbog velikog broja otkaza i prinudno odsustnih igrača u bazi "orlova", često je ovog ljeta isticao da teško može da organizuje kvalitetan rad na treningu.

Ipak, u subotu uveče imao je razlog za zadovoljstvo. Njegovi izabranici su lako kao što rezultat pokazuje pobijedili goste iz Ukrajine i plasirali se u finale "Trofeja Beograd".

Tamo ih u nedjelju od 21.00 čas (besplatan ulaz) očekuje još jedan duel sa reprezentacijom Slovenije, od koje su već poraženi u kontrolnom meču odmah nakon bazične faze priprema.

Ivković je od početka do kraja tražio od svojih igrača žestok ritam i jak tempo, a oni su ostvarili njegove zamisli. Na primjer, Ukrajinci su u trećoj četvrtini bez ulaska u bonus srpske reprezentacije postigli 18 poena. Selektor je pozvao tajm-aut i apelovao na koncentraciju i ozbiljnost.

Rezultat tog zahtijeva odmah je bio vidljiv na terenu. Nemanja Nedović već je u sljedećoj odbrani uspješno i požrtvovano "letio" po parketu i podstakao aplauz publike.

Tihi gledaoci kontrolnog meča "orlova" još nekoliko puta su aplaudirali svojim zemljacima i zviždali protivniku. Obradovala ih je trojka Nemanje Bjelice iz daljine za 29:15, pa njegove kontre u saradnji sa Nedovićem i Stefanom Markovićem, kao i lijepi potezi i žestoki dueli Raška Katića pod košem protivnika.

Osmijeh Đorđa Gagića u finišu pri izvođenju slobodnih bacanja može da posluži kao dokaz dobre atmosfere u taboru "orlova", a velika minutaža i raznovrsna igra (ponekih prinudnih) "četvorki" i "petica" (Krstić, Katić, Gagić, Bjelica, Kalinić) takođe mogu da uliju optimizam.

Međutim, i selektor je poslije meča izjavio Javnom servisu da očekuje ozbiljniju provjeru u nedjelju.

"Igrali smo sa 12 igrača i to je djelovalo kao lakša utakmica, uz puno poštovanje ukrajinskom timu i Majku Fratelu. Igrači su zaslužili, odigrali smo dobro, bila je dobra timska atmosfera. Sutra nas čeka drugačija utakmica protiv Slovenaca, sve su ovo pripremni mečevi", konstatovao je Ivković.

Nemanja Bjelica zaključio je da su "orlovi" prikazali dobru košarku. I on među njima, postigavši 11 poena za prvih 10 minuta.

"To je najbitnije i važno da bi mladi momci vidjeli da mogu da igraju protiv selekcija kao Ukrajina. Bazične pripreme u Sloveniji su nam pomogle. Hvala publici koja nas je podržala", rekao je jedan od iskusnijih reprezentativaca i uputio apel:

"Pozivam navijače da u nedjelju takođe dođu u dvoranu".

SRBIJA: Krstić 8 (2/2 za tri), Dangubić 1, Bogdanović 7, Bjelica 11, S. Marković 4 (5 as), Krstić 11 (8 sk, 4 as), Anđušić 8, Katić 20 (5 sk), Nedović 9 (3 as), Gagić 4 (8 sk), Kalinić 11 (5 sk)

UKRAJINA: Zabirčenko 12, Lukašov 3, Lipovij 4, Kornienko 2, Kravcov 4, Natjažko 8, Stefanišin, Jeter 12, Mišula 3, Timofejenko 2, Zajcev 8, Pustovoj 4.

Ukrajinci su problem u organizaciji napada pokušali da riješe velikim brojem šuteva za tri poena. Osam puta su pogodili, 12 promašili.

Duel su kraj terena posmatrali Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić i Vladimir Štimac.

"U nedjelju bi mogao da eventualno zaigra Štimac, a da neko od centara izađe. U ponedjeljak bi, zavisno od ljekarskih pregleda, mogao da zaigra Micić", izjavio je Ivković.

Da li ima novosti oko oporavka Miloša Teodosića?

"Ponavljam, on zaslužuje da ga čekamo. Znali smo da ćemo ga dugo čekati, ali on jako želi da nastupi na Evropskom prvenstvu".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC