• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujin: I Radničkom je potrebna pomoć države

"Primenićemo 'komunikacijski recept' Partizana i Zvezde pa ćemo se obratiti predstavnicima najviših državnih organa", izjavio predsjednik Radničkog.

 Grujin: I Radničkom je potrebna pomoć države Izvor: MONDO

Radnički iz Kragujevca će po ugledu na Partizan i Crvenu zvezdu zatražiti pomoć države.

"Svjedoci smo apela dva beogradska kluba iz proteklih mjesec dana koji su rezultirali potvrdom da će, angažovanjem predstavnika državnog vrha Srbije, Partizan i Zvezda biti podržani za takmičenja u narednoj sezoni. Uz dužno poštovanje dve sportske institucije, naglašavamo da će i Radnički reprezentovati našu državu u dva takmičenja na međunarodnoj sceni koja počinju od jeseni. Učestvovaćemo u Evrokupu, kao jedini predstavnik Srbije, i u regionalnoj ABA ligi, gdje ćemo braniti uspjeh iz prošle sezone, plasman na F4 regionalnog takmičenja", rekao je Grujin za klupski sajt.

Prvi čovjek Radničkog podvlači da uvaža domet klubova iz Beograda, učesnika Evrolige, ali smatra da država treba da podrži i ekipu iz Kragujevca u takmičenju koje je drugo po snazi u Evropi.

"Poput kolega, i mi smo prinuđeni da se borimo za svoju egzistenciju u ovim teškim vremenima za sport i državu u cjelini. Otuda se nadamo se da ćemo na djelu vidjeti da je i Radnički potreban državi, baš kao što su Partizan i Zvezda, za koje se izdvajaju budžetska sredstva. Naša su očekivanja da zaslužujemo adekvatnu podršku, u skladu sa rejtingom koji imamo kao predstavnik srpske košarke i u mjeri koju odrede nadležni u državi. To podrazumijeva i uticaj na menadžmente javnih preduzeća da se pozitivno opredijele prema ponudi za sponzorstvo Radničkog. Čvrsto vjerujemo, baš kao i naše kolege, da su 'pravila igre' za sve ista".

Radnički je jedan od najgledanijih klubova u regionu, a ta činjenica koje je svjesna košarkaška publika u Kragujevcu i koja je potkrijepljena statističkim podacima, Srbiji i regionu biće predočena predstavnicima Vlade, sa kojima Grujin očekuje skoriji susret.

"Nadajući se pozitivnom ishodu, primenićemo 'komunikacijski recept' beogradskih klubova pa ćemo se posredstvom medija i direktni pismom obratiti predstavnicima najviših državnih organa. Ukoliko se uz posredovanje države obezbjeđuju sredstva za novu sezonu, ili pak odvijaju procesi reorganizacije, naša je procjena da i Radnički iz Kragujevca zaslužuje adekvatan tretman. Smatramo da nam pripada proporcionalni dio sredstava koja izvršna vlast izdvaja za košarku. Vjerujemo da unutar 'paketa mjera' za košarkaške klubove, država treba da zakloni i Radnički, svog trećeg predstavnika u takmičenjima na Starom kontinentu, poput predstavnika iz Beograda".

Grujin je rekao da i Radnički pripada sportskom društvu sa dugom tradicijom.

"Kao i Partizan i Zvezda i mi smo, takođe, dio velike i uspešne sportske porodice koju, osim košarkaša, čine i odbojkaši, rukometaši, vaterpolisti... koji bilježe dobre rezultate, a većina zastupa Srbiju van državnih granica. Košarkaški sport se posljednjih sezona izdvaja kao jedan od najgledanijih u Kragujevcu, za šta postoje uredni podaci, ali SD Radnički u cjelini svakako zaslužuje veću pažnju države, i shodno tome, značajniju pomoć za funkcionisanje. Javnost koja je upućena na naš klub obavještavamo da sopstvenim snagama nastojimo da stvorimo najbolje moguće uslove za nesmetan rad u sezoni 2013/2014. Ukoliko podrška države uslijedi što prije, utoliko će se naš klub bolje pripremiti za takmičarske izazove koji slijede od oktobra", zaključio je Grujin, čiji će tim u ponedjeljak započeti pripreme za novu sezonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC