• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revanš "orlova" Slovencima

Reprezentacija Srbije osvojila "Trofej Beograda" ubjedljivo pobijedivši Sloveniju u finalu - 91:66 (20:16, 28:20, 21:15, 22:15).

  Revanš "orlova" Slovencima Izvor: MONDO

Još jedna vrlo dobra partija i sigurna pobjeda "orlova" u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.

Domaćin predstojećeg Eurobasketa odlazi iz Beograda sa 25 poena viška u "prtljagu", čime su se izabranici Dušana Ivkovića punom mjerom revanširali ekipi Bože Maljkovića za poraz u Celju osam dana ranije (52:67).

Ko će podići trofej, moglo se naslutiti već u finišu prvog poluvremena, kada je Nemanja Bjelica pogodio trojku "iz svlačionice" za 48:34.

Maljković je prethodno zbog tri faula povukao na klupu NBA plejmejkera Gorana Dragića, bez koga su Slovenci dosta izgubili na kreativnosti.

Nedović je sredinom treće dionice natjerao frustriranog Dragića na još dva "brza" faula, nakon čega Nahbar nije mogao sam da se odupre motivisanim srpskim košarkašima, koji su jednostavno "pretrčali" protivnika, sve vrijeme bili na oko 50 odsto šuta iz igre i imali 11 skokova više.

Trojkom Nedovića u 31. minutu, Srbija je prvi put otišla iznad "plus 20" (74:51), a budući bek Golden Stejta istakao se i u finišu, pošto su Slovenci serijom od 7:0 smanjili na 79:65.

Sam kraj meča obilježen je atraktivnom kombinacijom Nedovića i Dangubića, a zatim i "coast to coast" akcijom Luke Mitrovića, kojom je zaključena serija "orlova" od 12:1.

"Turnir je bio pun pogodak, jer su ove utakmice donijele debitantima mnogo samopouzdanja. Rezultat jeste bio u drugom planu, ali važno je da pobjeđujemo", rekao je Nenad Krstić.

On je proglašen za najkorisnijeg igrača "Trofeja Beograda", što je dio publike propratio zvižducima, smatrajući da je priznanje zaslužio Nemanja Nedović - zasigurno najistaknutiji pojedinac nedjeljnog meča.

Publika je u konkretnom slučaju možda imala pravo, ali to svakako ne opravdava zvižduke, bez obzira na to da li su bili upućeni žiriju ili kapitenu nacionalnog tima, u situaciji kada je Krstić jedan od rijetkih iskusnih igrača koji su se odazvali selektoru!

U meču za treće mjesto, Turska je savladala Ukrajinu - 72:64.

SRBIJA: Nemanja Krstić 3, Dangubić 2, Bogdanović 2, Bjelica 15 (4sk), Marković 9 (6sk, 5as, 4izg), Mitrović 2, Nenad Krstić 16 (10sk), Anđušić 4, Katić 10 (6sk), Štimac, Nedović 20 (4as), Kalinić 8 (7sk).

SLOVENIJA: Slokar 2, Joksimović 4, E. Murić 5, Blažič 2, Nahbar 20, G. Dragić 9, D. Lorbek 7, Vidmar 7, Begić 4, Prepelič 1, Balažič, Z. Dragić 5.

ŠTIMAC UMJESTO GAGIĆA
Sastav Srbije bio je gotovo isti kao u subotu uveče. Na tribinama su ostali povrijeđeni Lučić, Micić i naravno Teodosić, dok je umjesto Đorđa Gagića nastupio Vladimir Štimac.

DANAS PROTIV RUSA
"Orlovi" će posljednji u nizu od tri pripremna meča u Kombank areni, odigrati protiv Rusije u ponedjeljak od 21 čas. Ulaz je ponovo besplatan, a bronzani sa OI 2012. i EP 2011. svakako su ekipa koju vrijedi vidjeti.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC