• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Ovo nije mjerilo

Selektor Srbije poslije trijumfa na "Trofeju Beograda" tvrdi da je prerano za maštarije o uspjehu na EP.

  Ivković: Ovo nije mjerilo Izvor: MONDO

Dušan Ivković je na konferenciji za novinare poslije pobjede nad Slovenijom (91:66) u Kombank areni rekao da se "vrlo dobro zna kolika je razlika između pripremnih i takmičarskih utakmica".

"Ne bih zato da preuzimamo breme favorita. Ovaj tim je zajedno tek od 8. jula. Oni imaju neosporan talenat, ali neki od njih nemaju iskustvo ni igranja Jadranske lige, a igramo i nekompletni".

On se osvrnuo i na (skoro?) priključivanje Vasilija Micića i Vladimira Lučića sastavu.

"Kada dobiju šansu i njih dvojica, tim neće ići korak naprijed nego tri koraka unazad, jer oni do sada uopšte nisu igrali. Govorim vam nešto što je najrealnije, ne treba miješati neke stvari... Vjerujem i da ćemo poslije svih problema, ipak, biti spremni za EP".

Ivković je naglasio da ovaj tim Srbije sigurno nije sposoban da u kontinuitetu postiže 91 poen i pobjeđuje protivnike kalibra Slovenije sa 25 poena razlike.

"Što se tiče stila i načina igre, uspjeli smo na ovom turniru da imamo više od 25 odsto poena iz kontri. Probaćemo to da gajimo, iako to nije moguće na velikim utakmicama".

Selektor je kazao i da se tandem Nenad Krstić - Raško Katić uigrava i da će njihov nastup vjerovatno biti dio taktike za Eurobasket.

Strateg "zmajčeka" Božidar Maljković smatra da je njegov tim bio ispod svog odbrambenog nivoa i hvali "orlove".

"Igrači Srbije jesu mladi, ali je košarka vještina i oni su vješti. Jednostavno, znaju da igraju košarku. EP će biti bez favorita - ko bude imao ljudsku koheziju tokom 18 dana, biće uspješniji. Biće teško i iscrpljujuće takmičenje, a mnogo je ekipa sa podjednakim šansama".

Kapiten Slovenije Boštjan Nahbar ocijenio je da ovo bila najslabija utakmica njegovog tima u pripremnom periodu, a da je Srbija "vrhunska ekipa".

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC