• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo znali šta je Zvezda, sada znamo"

"Neki od nas prošlog ljeta nisu do kraja znali u koliko su veliki klub došli. Prvenstveno ja", kaže za MONDO Marko Simonović.

 "Nismo znali šta je Zvezda, sada znamo" Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom počeli su prije nedjelju dana pripreme za novu sezonu, a od subote rade na Zlatiboru.

Ekipu brojniju za čak sedam juniora čine i iskusniji Boris Savović, Marko Simonović, Branko Lazić, Aleksandar Cvetković, Bobi Marjanović i Nikola Marković.

Do 20. avgusta saigračima će se priključiti Demarkus Nelson, Blejk Šilb i Čarls Dženkins, dok će se Raško Katić, Luka Mitrović i Jaka Blažič pojaviti na treninzima zavisno od obaveza u reprezentacijama.

Simonović (27, 203 cm) priznao je u razgovoru za MONDO da je željan treninga i novog početka.

"Baš sam jedva čekao da se okupimo i počnemo da radimo. Imali smo dosta vremena i za odmor, malo smo trenirali i individualno, da se ne bismo zapustili. Neće biti problem da se uvedemo u trening. Mislim da ćemo veoma brzo moći da normalno igramo, kao i tokom sezone", rekao je on prije puta na Zlatibor.

S obzirom na to da je sa trenerom Dejanom Radonjićem radio i u Budućnosti, zna šta da očekuje od prve faze priprema.

"Znam... Bolje što ostali još ne znaju (osmijeh)", dodao je on, pa pojasnio:

"Stvarno ima dosta rada, kvalitetnog rada. Dosta su detaljni i temeljni treninzi, zbog njih smo se i okupili dva mjeseca ranije. Imamo dosta vremena da sve to uklopimo, jer smo opet promijenili pola ekipe. Mislim da će nam biti potrebno vrijeme i da ćemo se uklopiti".

Uz konstataciju da je prisustvo velikog broja mladih igrača na treninzima "ulaganje u budućnost kluba", krilni košarkaš osvrnuo se i na činjenicu da i uoči sezone mnogi Crvenoj zvezdi Telekom dodjeljuju ulogu "jadranskog" favorita.

"Pratim i čitam šta se priča i piše... To što nas mnogi nazivaju jakim timom ništa ne mora da znači. Uvijek ima takvih priča. Igraćemo maksimalno i borićemo se kao i do sada. Svi znaju da se ništa ne može napraviti preko noći, pa tako ni mi ne možemo unaprijed reći: 'Bićemo prvi'".

"Idemo utakmicu po utakmicu. U prvim kolima ABA lige nas čekaju Široki i Igokea, što neće biti ni malo jednostavni izazovi. Želim da idemo korak po korak i nije fraza kada to kažem"

Po dolasku u klub prošlog ljeta dugo je ulazio u formu i do zime provodio sve više vremena na klupi. Dok je sezona odmicala i njegova uloga na terenu postala je značajnija.

U ABA ligi prosječno je postizao 5,6 poena, a u domaćem prvenstvu 8,9.

"Kada smo se prošle godine okupili, neki od nas, a tu prvenstveno mislim na sebe, nismo do kraja znali gde smo došli. Nismo bili svjesni koliko je Zvezda veliki klub, koliku armiju navijača ima, kolika su im očekivanja...", naveo je on i objasnio:

"Zbog svega toga smo malo i lutali, ali smo uspjeli da donekle napravimo uspješnu sezonu. Sada smo zreliji za to iskustvo i nadam se da ćemo to i dokazati. Uostalom, osvojili smo Kup, vratili Zvezdu poslije 14 godina u Evroligu i mislim da je to prava stvar".

Iako nije htio da daje obećanja, konstatovao je pod kojim uslovima bi sljedeću sezonu mogao da nazove uspješnom.

"Ako napravimo dodatni korak i popnemo se za stepenik više - mislim da će svi biti zadovoljni", podvukao je Simonović, koji će sa saigračima boraviti na Zlatiboru do 30. avgusta.

Čekajući Dženkinsa...

Marko Simonović trenutno boravi sam u sobi na Zlatiboru.

"Čekam Čarlsa Dženkinsa da mi se pridruži. Odluka stručnog štaba je bila da, pošto je riječ o Amerikancu koji nema evropsko iskustvo, bude u sobi sa nekim od malo iskusnijih igrača kako bismo ga što prije adaptirali na nove uslove. Trudiću se da mu maksimalno pomognem", rekao je on za klupski sajt.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC