• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šilb: Lako sam se odlučio za Zvezdu

Američki krilni igrač 20. avgusta bi trebalo da se priključi pripremama na Zlatiboru, zajedno sa Dženkinsom i Nelsonom.

 Šilb: Lako sam se odlučio za Zvezdu Izvor: MONDO

Poput Čarlsa Dženkinsa, koji je novajlija u Crvenoj zvezdi Telekom, Blejk Šilb (29) rekao je za zvanični klupski sajt da željno čeka datum kada će doputovati u Srbiju i početi svoj novi angažman.

On je istakao da je tokom ljeta imao mnogo vremena za putovanja, odmor sa porodicom i obavljanje privatnih poslova, ali i da nije zapostavio rad na kondiciji i unapređenju košarkaških elemenata.

"Nisam želio da se mnogo opustim. Vrijedno sam trenirao, trudio sam se da dodatno poboljšam tehniku i unaprijedim svoju igru. Košarka mi puno znači, bila mi je najbolja učiteljica kroz cijeli život", rekao je Šilb.

Prošle sezone igrao je Evroligu za francuski Šalon, uz odličan učinak od 15,5 poena, 4,6 skokova i 4,0 asistencija po utakmici.

Ugovor sa crveno-bijelima je potpisao još u drugoj polovini juna, što je rijetkost u praksi srpskih klubova.

"Zvezda je veoma rano pokazala interesovanje za mene, bila je veoma konkretna i korektna. Moj agent Li Melkioni i ja željeli smo da što prije riješimo pitanje novog kluba, uz želju da napravimo korak naprijed i da odem u veliki klub", objasnio je Šilb.

"Igrao sam protiv Zvezde kao član Nimburka u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni, tako da sam znao šta klub u košarkaškom smislu može da mi ponudi. Zvezda ima veoma bogatu istoriju i tradiciju, fantastične navijače i učestvuje u Evroligi, pa sam odluku lako donio".

Šilb je rekao da bi ekipa i navijači u susret novoj sezoni trebalo da imaju "obostrano velika očekivanja".

"Da oni mnogo toga očekuju od od nas, ali i da mi u svakom trenutku možemo da se oslonimo na njih. Očekujem da budu ludi za košarkom koju ćemo igrati, a od nas će dobiti maksimalno požrtvovanje svaki put kada budemo izašli na teren".

O ambicijama...

"Jedan od glavnih ciljeva je da pomognem podizanju nivoa tima, u svakom smislu. To znači da budemo uspješniji i ostvarimo još bolje rezultate nego prošle sezone. Želja mi je da Zvezda ima zapaženu ulogu u Evroligi, a sebi želim dobro zdravlje, jer je to najvažanije".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC