• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđušić: Konačno "rafal" trojki

Bek Virtusa iz Bolonje iskoristio šansu u pripremnom meču protiv Rusije, postigavši 16 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

 Anđušić: Konačno "rafal" trojki Izvor: MONDO

Šesta utakmica "orlova" u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo bila je specifična po tome što pored povrijeđenog Teodosića nije nastupio ni drugi, dugogodišnji oslonac nacionalnog tima, Nenad Krstić.

Kada nema njih dvojice, a na parketu su uglavnom mladi igrači, neafirmisani na internacionalnoj sceni, onda povremeno mora da ispliva na površinu pitanje hijerarhije u napadu.

Na koga igramo, šta ako ne prođe ta opcija, ko ima kredit da šutne spolja, šta kada dva-tri minuta ne postignemo koš...

Danilo Anđušić se u takvim okolnostima nametnuo u meču protiv Rusije (84:79), ubacivši 16 poena za 21 minut, uz šut iz igre 5/6, od toga 3/4 izvan linije od 6,75 metara.

Našem jedinom "čistokrvnom" šuteru takav učinak je mnogo značio, poslije ukupno 24 poena ubačena na prvih pet kontrolnih utakmica u Celju i Beogradu.

"Red je bio da me malo krene", nasmijan je bio Anđušić poslije pobjede nad (takođe nekompletnim) Rusima.

"Svi smo tu da odradimo ono što selektor zahtjeva, pa tako i ja. Minute u igri koristim da dam sve od sebe i da radim ono što najbolje znam", nastavio je nekadašnji bek Partizana i Hemofarma, sada slavnog Virtusa.

"Protiv Rusa je konačno došla i serija trojki i nadam se da ću tako nastaviti. Sigurno da je sada malo lakše i da stvari polako 'sjedaju' na svoje mjesto poslije 20 napornih dana u Sloveniji, gdje je više bio zastupljen rad na bazičnom dijelu".

Anđušić kaže da su oscilacije u ovoj fazi priprema neizbježne, ali da se mora raditi na njihovom otklanjanju.

"Naravno da poslije 14 ili 17 poena prednosti ne smijemo sebi da dozvolimo ulazak u egal završnicu. To nije dobro, ali je važno što smo dobili sve tri utakmice pred našim navijačima, kojima se zahvaljujem što su dolazili uvijek u velikom broju da nas podrže. Imamo dosta mladih igrača i debitanata i to će nam biti podstrek za dalji rad".

"Orlovi" su u srijedu otputovali u Antib, gdje ih u naredna dva dana očekuju dueli sa Francuskom i Gruzijom.

"Na prvom turniru u Sloveniji smo pružali partije 'tako-tako'. Do 'Trofeja Beograda' smo imali više vremena za uigravanje i mislim da se vidio napredak. Vjerujem da ćemo jake turnire u Francuskoj i u Turskoj iskoristiti da do početka EP dovedemo igru na još mnogo viši nivo", rekao je Danilo Anđušić, potencijalni nasljednik Rašića i Tripkovića u sastavu selektora Dušana Ivkovića.

(Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC