• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Rano je za skraćivanje spiska

Reprezentacija Srbije otputovala za Antib, gdje će u naredna dva dana odmjeriti snage sa Francuskom i Gruzijom.

 Ivković: Rano je za skraćivanje spiska Izvor: MONDO

Selektor Dušan Ivković na put je poveo 14 igrača, dok su rekonvalescent Miloš Teodosić (list) i odskora povrijeđeni Nemanja Nedović (primicač) ostali u Beogradu sa doktorom Mitrovićem i kondicionim trenerom Ćosićem.

"Nedović se povrijedio na dosta banalan način. Bio je povrijeđen i poslije drafta, kasnio je sa pripremama sedam dana, onda u Celju nije igrao protiv Letonije, tako da je već imao dosta problema. On i Teodosić će ovih dana raditi koliko mogu, međutim, pauza će ostaviti određenog traga. Ja bih volio da je tim kompletan", rekao je Ivković novinarima na beogradskom aerodromu.

Selektor je konstatovao da je reprezentacija već odigrala preko 50 odsto planiranih pripremnih utakmica. U Antibu su na rasporedu sedma i osma, protiv Francuske u četvrtak, odnosno Gruzije dan kasnije, obe od 20.30 časova.

"Lučić će praktično da debituje u ovoj selekciji, pošto do sada nije nastupio ni u jednoj utakmici, a Micić je samo protiv Rusije bio na parketu 10 minuta... Imamo mnogo posla na polju stvaranja timske igre i davanja šanse igračima, jer svi oni zaslužuju i treba da dobiju šansu".

Zamoljen da prokomentariše to što su neke reprezentacije već definisale sastav za Eurobasket, Ivković je odgovorio da se tim Srbije nalazi u specifičnoj situaciji i da ne bi bilo mudro da se ugleda na primjere drugih.


Lučić: Dobro se osjećam

Vladimira Lučića "stegnula" su leđa uoči turnira u Celju, prije dvije nedelje, a u Antibu bi konačno trebalo da istrči na parket i pokuša da uhvati pravi ritam za Eurobasket. "U utorak sam odradio lakši trening. Osjećam se dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj, kada će opterećenje sigurno biti mnogo veće", rekao je srčani krilni igrač.

"Trenutno ne razmišljam o skraćenju spiska. Možda to učinim kada bude čistija situacija oko povreda, eventualno pred put u Tursku (22. avgusta - prim. aut), ali nisam siguran u to. Predstoji nam još pet pripremnih utakmica. Mislim da ne bi bilo dobro odrediti konačnih 12, pa onda zvati nekoga naknadno, ako se nešto desi..."

Iskusni strateg upozorio je igrače i javnost da će poslije tri pobjede u Kombank areni biti dosta teže nastaviti u istom ritmu.

"Naše pobjede velikim razlikama su dobrim dijelom posljedica igranja na domaćem terenu. U Francuskoj i Turskoj će to biti druga priča, po načinu igre i svemu ostalom".

"Francuska je jedan od favorita u Sloveniji, želiće da se dokaže, baš kao što će i Turska imati dosta motiva na turniru u Istanbulu. Gruzija je takođe interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovim, igrali su dobro i bili prijatno iznenađene na prethodnom EP u Litvaniji", završio je Ivković.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC