• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijesan poraz "orlova" od Francuske

Najbolji košarkaši Srbije izgubili su od favorizovane Francuske u produžetku u pripremnoj utakmici u Antibu - 78:74, 69:69.

 Tijesan poraz "orlova" od Francuske Izvor: MONDO

Dobra provjera!

Protiv jakog rivala, sa NBA asovima u svojim redovima, u punoj hali gdje je protivnik imao podršku publike, pa još 45 minuta jake košarke.

To je "orlovima" bilo i potrebno pred put u Antib.

E, sad... Da li je ekipi Dušana Ivkovića u ovoj fazi priprema za Evrobasket bio "potrebniji" tijesan poraz ili dramatična pobjeda, pokazaće vrijeme:

Francuska - Srbija 78:74, 69:69 (16:14, 22:11, 11:26, 20:18).

Nemanja Bjelica imao je dva slobodna bacanja 7,7 sekundi prije kraja četvrte četvrtine pri rezultatu 69:69, ali je oba promašio poslije čega je Toni Parker pokušao trojkom uz zvuk sirene i nije uspio.

FRANCUSKA: Batum 3, Parker 16, 5 sk, 3 as, 4 ukr, Dijav 6, 5 sk, 5 as, Ažinka 13, 4 sk, Želabal 13, Lovernj 13, 11 sk, 2 as, Dio 3, Petro 2, Kodi 2, Ortel, F. Pjetrus, De Kolo 7, 3 sk, 2 ukr, Bokolo.

SRBIJA: Bogdanović 4, Bjelica 8, 3 sk, 3 as, 6 ukr, Marković 3, 3 sk, 4 izg, Nen. Krstić 14, 4 sk, Kalinić 10, 10 sk, Nem. Krstić, Lučić 3, 2 sk, Anđušić 13 (4/5 za tri), 2 sk, Katić 10, 4 sk, 2 as, 4 izg, Štimac, Micić 5, 2 ukr, 2 izg, Gagić.


Meč je ušao u dodatnih pet minuta, koje su bolje otvorili "pijetlovi" serijom 5:0, srpski momci preko Nikole Kalinića i Raška Katića uzvratili su sa 4:0, ali su "orlovi" tada ušli u seriju grešaka i promašaja iz otvorenih pozicija, što su kaznili Žofri Lovernj zakucavanjem i Parker pogotkom preko Vasilija Micića za konačnih 78:74.

Prije toga, trojkom Bjelice, stigli smo do maksimalnih 67:60, dva minuta prije kraja, ali su egal očas posla trojkama vratili Nando De Kolo i Parker, za 67:66, kada je počela penal završnica.

Početkom treće četvrtine, pretio je rezultatski kolaps srpskog tima, kada su Francuzi poveli 16 poena razlike (41:25), ali je na zaprepašćenje pune hale tada uslijedila nevjerovatna serija Ivkovićevih momaka pa je do kraja četvrtine rezultat bio 49:51 u korist Srbije, a u posljednjoj dionici u nekoliko navrata imali smo pet poena prednosti, sve do pomenutog koša Bjelice za 67:60.

Srbija u petak od 20:30 igra protiv Gruzije i potom se vraća u Beograd.

I Ivković i Vensan Kole često su mijenjali petorke i tražili pravu, a bilo je očigledno da igra Srbije ima "i glavu i rep" kada je na terenu prva petorka, odnosno da se sa izmjenama i povećava broj grešaka.

Ono što Francuzi, u odsustvu povrijeđenog Nemanje Nedovića i zbog rovitosti Vladimira Lučića, možda nisu očekivali je rafalna paljba Danila Anđušića koji je imao 4/4 za tri poena, sve do produžetka kada je uslijedio promašaj, koji je u velikoj mjeri i odlučio pobjednika.

Ali, to nikako nije bio nerezonski šut.

Pri rezultatu 76:74 za Francuze, jednu grešku Parkera su Srbi kaznili brzom kontrom, Micić je u tranziciji sa kapice poslao loptu na bok gdje je Anđušić bio potpuno sam, izabrao je brzu trojku i prvi put promašio na utakmici. Uveliko se igrao posljednji minut produžetka, poslije čega je Parker insistirao na kontaktu sa Micićem, primakao se, podigao za dva poena i pogodio.

Ova opisana akcija u velikoj mjeri govorila je o stilu igre koji je Srbija primjenila ove večeri. "Orlovi" su igrali hrabro, mijenjali ritam, povremeno brzo, povremeno poziciono, na pas više i vjerovatno bismo pisali o pobjedi Srbije da od rezultata 16:16 nije uslijedio jedan očajan period igre koji je Marković presjekao košem "coast to coast" za 34:22.

S druge strane, bilo je uživanje gledati kako se Bjelica, Krstić i naročito Kalinić vraćaju sa minus 16 na plus 2 za šest, sedam minuta igre.

Ovaj snimak reprezentacija Srbije  trebalo bi da pogleda više puta. Biće više nego očigledno uočiti šta je dobro, a šta mora da se popravi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC