• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peković: Hladno je, ali navikneš se

Stameni centar izašao pred novinare, nakon stavljanja potpisa na novi ugovor sa Minesota Timbervulvsima.

  Peković: Hladno je, ali navikneš se Izvor: MONDO

Čak 44 dana trajali su pregovori agenata Nikole Pekovića i čelnika Minesote. Na kraju je crnogorski centar dobio sjajne uslove (pet godina, 60 miliona dolara, plus osam miliona u bonusima), ali je time i preuzeo veliki dio odgovornosti za rezultate "vukova" u narednom periodu.

Peković je u petak zvanično promovisan u jednog od lidera ekipe, zajedno sa krilnim centrom Kevinom Lavom i španskim plejmejkerom Rikijem Rubiom, koji i dalje odrađuje debitantski ugovor, potpisan ljeta 2011.

"U Minesoti se osjećam komforno, sviđa mi se ovdje. Nisam imao potrebu za većim gradom. Odgovara mi ovdašnji način života. Jeste malo hladnije tokom zime, ali navikneš se", rekao je dvadesetsedmogodišnji Bjelopoljac.

On je otkrio da je na početku pregovora dao punu slobodu svom američkom menadžeru Džefu Švarcu i da nije bio nervozan zbog toga što je priča potrajala duže nego što se očekivalo.

"Znao sam da će biti dogovora, prije ili kasnije. Bio sam opušten sve vrijeme".

Na kraju je dužinom pregovora oštećena samo reprezentacija Crne Gore, u kojoj su se nadali da će Peković regulisati klupski status do 5. avgusta i priključiti se pripremama za Evropsko prvenstvo.

On je rekao da i dalje nije svjestan koliko je "jak" ugovor potpisao.

"I dalje mi je to nevjerovatno. Kada sam došao ovdje prije tri godine, nisam imao definisanu ulogu. Nisam bio ni rezervni centar, ništa. Borio sam se za svoje mjesto. Znam da sam uložio mnogo truda i zato sam neizmjerno srećan".

Peković je najavio da će se iz Evrope ponovo vratiti u Mineapolis oko 20. septembra, desetak dana prije otvaranja trening kampa.

Majka je plakala
Centar Minesote otkrio je da je njegova majka, Vesna, zaplakala kada je čula da su pregovori uspješno okončani. Ona i sestra dolazile su mu u posjetu, doduše van NBA sezone, dok otac Todor još nije bio u SAD. "Nadam se da će sada svi zajedno doći da me vide kako igram. Imaju pet godina da to urade", našalio se Pekmen.

(MONDO, foto: nba.com/timberwolves)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC