• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija iz "plus 15" u poraz

"Orlovi" izgubili i drugi meč na turniru u Antibu. Poslije selekcije domaćina, bolja bila Gruzija - 71:75 (17:14, 25:13, 10:26, 19:22).

 Srbija iz "plus 15" u poraz Izvor: MONDO

Tri pobjede u Beogradu, dva poraza u Antibu!

Reprezentacija Srbije vratiće se iz Francuske bogatija za velika iskustva - prvo iz meča sa aktuelnim evropskim vicešampionima, a onda i "simpatičnim" Gruzijcima, koje sa klupe predvodi Srbin Igor Kokoškov.

Pokazali su izabranici Dušana Ivkovića da mogu da iznenade i pozitivno i negativno.

Francuze nisu uspjeli da savladaju, ali su igrom bili na visini zadatka, dok su od Gruzije izgubili meč u kome se na poluvremenu nazirala ubjedljiva pobjeda.

Kako su od 42:27 (serija od 17:0 od 13. do 17. minuta) došli do 52:53 na kraju treće četvrtine, a ubrzo i do 52:57, 54:60, pa rekordnih 56:66 u 34. minutu, teško je objasniti, s obzirom na to da meč nigdje nije bio direktno prenošen.

Vjerovatno je pad u igri dijelom posljedica umora i "pražnjenja" u susretu sa "trikolorima", a mora se priznati i da je protivnika išao šut za tri poena (12/29).

Ipak, ovo su pripreme i rezultati nisu toliko značajni. Važno je da će selektoru Ivkoviću poslije izleta na Azurnu obalu biti jasnije na čemu bi trebalo da radi do turnira u Turskoj (23-25. avgusta), odnosno do početka Eurobasketa.

Gruzijci su nadskakali Srbe, imali su više ukradenih lopti, što sve ide u prilog tezi da su bili odmorniji i svežiji za ovu utakmicu.

SRBIJA: Nemanja Krstić, Dangubić, Bogdanović 12 (6sk), Bjelica 8, Marković 3 (7sk, 4as), Mitrović 4, Nenad Krstić 14, Anđušić 13, Štimac 10 (5sk), Micić 5, Kalinić 2.

GRUZIJA: Cincadze 17, Šermadini 7, Markoišvili 11, Pacacija 6, Sanikidze 19, Sanadze 3, Ckitišvili 2, Burjanadze 3, Lezhava 4, Phakadze 3.

Nekompletni "orlovi"
U protokolu za duel sa Gruzijom nije bilo Katića, Gagića i rekonvalescenta Lučića, dok su u tim "uskočili" Nemanja Dangubić (imao simboličnu ulogu) i Luka Mitrović (16 minuta na parketu). Nedović i Teodosić ostali su u Beogradu da saniraju povrede.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC