• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Pravo vrijeme za prizemljenje

"Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici".

 Ivković: Pravo vrijeme za prizemljenje Izvor: MONDO

Protiv Francuske dobro, uprkos nekim "praznim" hodovima. Protiv Gruzije sjajno nepuno poluvrijeme, tačnije 17 minuta za prednost 42:27 i onda...

...oproštaj od turnira u Antibu za svaku brigu.

Najbolji košarkaši Srbije vraćaju se u zemlju razmišljajući šta se dogodilo pred kraj prvog i naročito u drugom poluvremenu utakmice sa Gruzijcima, koju su "orlovi" na kraju izgubili sa 75:71. O kakvom se padu u igri radi, govori podatak da je Gruzija poslije 27:42 stigla do vođstva od 66:56!

"Završili smo turnir u Antibu izrazito loše odigranim poluvremenom, koje nas je koštalo poraza u utakmici sa Gruzijom. Iz ove utakmice treba da izvučemo pouku, da možemo da pobijedimo samo ukoliko pokažemo maksimalnu borbenost na terenu", rekao je selektor Dušan Ivković.

"Ovaj meč je bio pravovremeno prizemljenje, jer još ima vremena da shvatimo na koji način tim mora da pristupi svakoj utakmici ukoliko želimo da dođemo do željene forme za Evropski šampionat. Za razliku od prvog poluvremena, kada smo kontrolisali utakmicu i igrali u visokom ritmu, u drugom dijelu nismo bili ni nalik timu iz prvih 20 minuta".

Ivković kaže da je veliko i rano vođstvo potpuno pogrešno uticalo na njegov mladi tim.

"Prvi razlog za veliki rezultatski pad poslije 15 poena prednosti, je to što smo prestali da igramo odbranu, pa smo u drugom dijelu primili čak 48 poena, za razliku od samo 27 u prvom. Druga važna stvar je bila loša reakcija na kombinovane meč-ap zonske odbrane, koje smo u prvom poluvremenu dobro rješavali, kada smo postigli čak 13 poena iz tranzicije".

Duda je podvukao:

"U drugom dijelu se bježalo od odgovornosti, tražio se samo kapiten Krstić u reketu i sve to je rezultiralo potpuno zasluženom pobjedom Gruzije. Protivnik se više borio i više želio pobjedu, a nama ostaje da izvučemo ozbiljne pouke iz ove utakmice".

Protiv Gruzijaca, Ivković je odmarao Raška Katića, a u timu nije bilo ni povrijeđenog Vladimira Lučića koji je ponovo osjetio bolove u leđima. Do starta na prvenstvu Evrope u septembru u Sloveniji košarkaši Srbije će učestvovati na Svjetskom kupu od 23. do 25. avgusta u Istanbulu, gdje će za protivnike imati selekcije Hrvatske, Belgije i domaćina Turske.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC