• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović: Nema mjesta panici

Ubjedljivi porazi od Slovenije i Rusije na pripremama za EP nimalo nisu zabrinuli selektora košarkaša Bosne i Hercegovine Aleksandra Petrovića.

 Aco Petrović: Nema mjesta panici Izvor: MONDO

"Zmajevi" su se vratili sa turnira u Sloveniji, gdje su ostvarili polovičan učinak protiv Gruzije (pobjeda i poraz) i uknjižili dva ubjedljiva poraza od Slovenaca i Rusa. Ostaće dva dana u Sarajevu, a onda putuju u Njemačku na novi pripremni turnir.

Iako su porazi teško pali navijačima BiH, selektora Petrovića nimalo nisu zabrinuli...

„Odigrali smo četiri utakmice, prve dvije iznad očekivanja, koje su bile defanzivno orjentisane. Igrači su pružili više nego što sam mislio da mogu. U naredne dvije protiv Slovenije i Rusije nisam očekivao da ćemo psihički pasti. Nikad mi se nije desilo da promašimo devet uzastopnih slobodnih bacanja kao protiv Slovenije. Protiv Rusije se osjetio umor i psihloška blokada. Ovo nam bila škola koju moramo proći“, rekao je Petrović novinarima u Sarajevu i dodao da nema razloga za paniku.

„Uspjeli smo da lociramo naše probleme i nisam nimalo zabrinut. Naš prioritet je da određeni igrači, Zek Rajt, Elmedin Kikanović…poprave formu. Biće još poraza, al sve u cilju da budemo što spremniji za Evropsko prvenstvo“.

Petrović je posebno zadovoljan igrom Andrije Stipanovića i Nemanje Gordića.

„Posebno su me oduševili Stipanović koji odlično drži odbranu i Gordić koji svojim ulaskom donosi dodatnu energiju i sigurno je da će biti u užoj konkurenciji za početni tim“.


Selektor BiH će konačnih 12 putnika na Evrobasket u Sloveniji odrediti za dva dana kada je posljednji trening u Sarajevu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC