• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Moramo opet da stvaramo tim

Trener crno-bijelih ističe da se kasni sa selekcijom igrača za predstojeću sezonu, ali mu je drago što je klub opstao, makar i "dišući na škrge".

 Vujošević: Moramo opet da stvaramo tim Izvor: MONDO

Duško Vujošević rekao je u intervjuu agenciji Beta da će Partizana ponovo imati vrlo mlad tim, jer je na to prinuđen teškom situacijom, ali da će i u takvim okolnostima pokušati da ostvari što bolji rezultat.

"Bili smo prinuđeni da prodamo (dosadašnjeg kapitena Vladimira) Lučića i da praktično nadoknađujemo i popunjavamo tim mladim i talentovanim igračima, kako iz Srbije, tako iz cijelog svijeta", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Crno-bijeli su pripreme za sezonu počeli 5. avgusta, opterećeni blokadom računa i finansijskim brigama, a na prvom okupljanju bilo je, zbog povreda i obaveza u nacionalnim selekcijama, malo prvotimaca i mnogo igrača na probi, od kojih je većina jako mlada.

"Koncept će biti da u okviru finansijskih mogućnosti i koristeći to što je mnogo mladih i talentovanih igrača zainteresovano da dođe kod nas, stvorimo tim koji prije svega dobro radi, ali ima potencijal i veliki talenat. Pokušaćemo tako da napravimo što bolji rezultat".

Vujošević je kazao da se u timu dobro radi, kao i uvijek, ali je istakao da tim kasni sa selekcijom za sljedeću sezonu. Na kraju krajeva, drago mu je što je Partizan opstao.

"Ovdje se uvijek dobro radi. Momci su mladi, ima šansi i da pojedini ostanu ovde, ali kažem... kasnimo sa selekcijom za sljedeću sezonu".

"Prošle godine smo napravili osnovni tim. Sada je bila ideja da se on dopuni i poveća kvalitet, a tako i podigne prag očekivanja, ali smo zbog poznatih okolnosti došli u situaciju da se borimo za golo preživljavanje... Drago mi je što će Partizan preživjeti, dišući na škrge", rekao je Vujošević.

Trener dvanaestostrukog uzastopnog šampiona Srbije i šestostrukog prvaka regiona, ponovio je dobro poznatu tezu - da Partizan uvijek mora da ima šampionski tim, ili da ga stvara.

"Mi smo sada više u poziciji da stvaramo šampionski tim... Igrači su pokazali veliki stepen zalaganja, ogromnu lojalnost i vjernost. Zbog trpljenja nemaštine, odbijanja poziva drugih klubova - naših konkurenata i iz drugih zemalja, od trenutka kada su postali slobodni, a i sada su slobodni - jedini imperativ koji stavljam pred njih je da svako pruži svoj maksimum. Očekujem da tome doprinesu i ljudi iz Sportskog društva, a prije svega 'partizanovci' koji su u stanju da materijalno pomognu".

Vujošević nije direktno odgovorio na pitanje da li je oguglao na pohvale bivših i sadašnjih igrača po pitanju rada u Partizanu.

Jedan od najglasnijih u tom smislu je Žofri Lovernj, koji je za kratko vrijeme prešao put od rezerve u Španiji, do reprezentativca Francuske i igrača izabranog za NBA ligu.

"Ponosim se svojim igračima... Nemaju svi istu tačku topljenja, a treba podnijeti i uspjeh i neuspjeh", prokomentarisao je trofejni trener.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC