• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP 2013: Generalna proba, koja to nije

Srbija na startu turnira u Istanbulu igra protiv Hrvatske (petak, 16.45), a zatim protiv Belgije i domaćina Turske.

 EP 2013: Generalna proba, koja to nije Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije predstojećeg vikenda će odigrati posljednje tri kontrolne utakmice pred početak Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Po logici stvari, selektor Dušan Ivković bi u Istanbulu trebalo da udari "glanc" na urađeno od početka priprema 8. jula i otkloni preostale dileme u pogledu konačnog sastava.

Ali, kako to može da uradi kada su "orlovi" praktično sve vrijeme bez Miloša Teodosića i Vladimira Lučića, od kojih se prvi vraća poslije duge pauze zbog povrede lista, a drugog muče potpuno nepredvidivi bolovi u leđima?

Bez obzira na sve, Teodosić i Lučić su i dalje kandidati za odlazak na EP i teško je reći da li bi reprezentacija bila bolja sa dvojicom tako kvalitetnih, ali "rovitih" igrača, ili sa dvojicom maksimalno spremnih, čiji renome nije na toliko visokom nivou?

Dvanaestorica zdravih - uključujući rekonvalescenta Nemanju Nedovića - pokušaće na tri meča u Istanbulu da urade ono što je do njih. Da nastave sa uigravanjem i da ostvare bar jednu-dvije pobjede, zarad održavanja dobre atmosfere i optimizma u finišu priprema.

Makar reprezentacija na kraju dobila bitno drugačiji izgled i profil...

"Imamo problema sa povredama, ali ovo je posljednja prilika da se uigramo i razigramo sve igrače, kako bismo što spremniji dočekali start Eurobasketa", rekao je Nenad Krstić.

Prvi rival Srbiji, u petak od 16.45, biće Hrvatska, sa kojom na EP neće moći da se sastane prije četvrtfinala. Isto važi i za Turke (zato sa njima Srbija igra dva puta u pripremnom periodu), dok su Belgijanci potencijalni takmaci u drugoj fazi.

Hrvatsku predvode iskusni evroligaški igrači - Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Roko Leni Ukić i Luka Žorić, a tu su i Drejper, Markota, Simon, Delaš, Rudež, naravno i perspektivni Dario Šarić.

Selektor Jasmin Repeša polako slaže "kockice" na svoja mjesta, što potvrđuju ubjedljive pobjede nad Crnom Gorom (72:60) i Letonijom (81:66) prošle nedjelje, nakon četiri poraza u prvih pet provjera.

"Orlovi" se vraćaju u domovinu 26. avgusta i u Beogradu će trenirati sedam dana uoči puta za Sloveniju 2. septembra. Start Eurobasketa na rasporedu je dva dana kasnije, kada će odmjeriti snage sa Litvanijom.

SASTAV ZA ISTANBUL
Marković, Nedović, Micić, Anđušić, Bogdanović, Dangubić, Nemanja Krstić, Kalinić, Bjelica, Mitrović, Gagić, Štimac, Nenad Krstić, Katić.

SATNICA TURNIRA

PETAK

16.45 Srbija - Hrvatska
19.00 Turska - Belgija

SUBOTA

15.45 Srbija - Belgija
18.00 Turska - Hrvatska

NEDJELJA

14.45 Belgija - Hrvatska
17.00 Turska - Srbija

(I. Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC