• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić: Čekamo Daloa, Vesterman ostaje

Sportski direktor Partizana ne isključuje mogućnost dovođenja još nekog igrača na poziciji plejmejkera.

 Todorić: Čekamo Daloa, Vesterman ostaje Izvor: MONDO

Prvak Srbije prethodnih godina je po pravilu imao stranca na poziciji organizatora igre, a prošle sezone čak dvojicu, Lea Vestermana i Nemanju Gordića.

Kako stoje stvari, slično će biti i ove jeseni, jer je kao pojačanje Vestermanu praktično spreman njegov mlađi zemljak Boris Dalo (19 godina, 194 cm)!

Njegov menadžer Miodrag Ražnatović izjavio je za B92 da bi do petka trebalo da budu okončani pregovori sa francuskom košarkaškom federacijom, kojoj sljeduje obeštećenja za Daloa, kao bivšeg štićenika nacionalnog instituta za sport (INSEP).

"Još nismo potpisali Daloa, ali nadam se da će sve biti OK. On je kod nas proveo nekoliko dana na probi, zadovoljio je kriterijume trenera Vujoševića i sada su u toku pregovori", rekao je za MONDO Dragan Todorić.

Upitan koliko je Dalo trenutno spreman da pruži i da li je njegov dolazak, eventualno, uvertira za prodaju Vestermana, Todorić je kategorično odgovorio:

"Ne, zašto bi? Mi cijelo ljeto govorimo da je Vesterman naš prvi plejmejker i da tražimo igrača koji će mu pružati podršku. S obzirom na mladost Daloa, ne mogu da garantujem da možda nećemo angažovati još nekoga na toj poziciji, ali mislim da bismo njegovim dolaskom, ipak, riješili dosta stvari u spoljnoj liniji".

Dalo je na U-20 Evropskom prvenstvu, u Letoniji prošlog mjeseca, bilježio 9,1 poen, 4,4 skoka i 1,9 asistencija za prosečno 32 minuta po utakmici. Prije toga je debitovao u prvoj francuskoj ligi i to u timu Poatjea, koji je ispao u niži rang.

Kao potencijalno pojačanje na poziciji "jedan" figurira i Stefan Pot, član U-19 reprezentacije Srbije, koja je ovog ljeta u Pragu postala vicešampion svijeta. On je aktivan učesnik priprema crno-bijelih, ali je zbog neriješenog ugovornog odnosa sa Vojvodinom zvanično "na probi".

Duško Vujošević posmatra i napredak Partizanovog "djeteta" Mladena Đorđevića, koji je proljetos debitovao za prvi tim u mečevima Superlige Srbije, zajedno sa bekom/krilom Mihajlom Andrićem.

I Đorđević i Pot rođeni su kada i Dalo - 1994. godine. Vesterman je dvije godine stariji.

(I. Bogunović - MONDO, foto: Poitiers Basket 86/David Bernardeau)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC