• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Kako će Zvezda igrati? Vidjećete...

Trener Crvene zvezde ne želi da tokom bazičnih priprema na Zlatiboru ocjenjuje kvalitet svog tima. "Sačekajmo još treninga, utakmice, pojačanja...".

 Radonjić: Kako će Zvezda igrati? Vidjećete... Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom moći će od ove nedjelje da sprovodi ozbiljnije pripreme za narednu sezonu nego do sada.

Ojačani za novajlije iz Amerike, starosjedioci i juniori dobili su i jaču konkurenciju i dugo iščekivane sparing partnere.

Crveno-bijeli su u petak "otvorili" posljednjih desetak minuta treninga za novinare. Predstavnici beogradskih redakcija prisustvovali su završnim vježbama i Radonjićevom davanju instrukcija šuterima na jednom košu. Kod drugog su vježbali centri.

Video

U jednom trenutku trener vicešampiona Dejan Radonjić stao je na centar igrališta, pljesnuo rukama i okupio košarkaše za posljednji pozdrav. Dotrčali su u apsolutnoj tišini, čime je poslat znak novinarima da se spreme za obraćanje šefa stručnog štaba.

"Situacija je značajno bolja poslije dolaska trojice igrača. Trebaće im vrijeme da se adaptiraju, ali očekujem da počnemo da radimo mnogo bolje na treninzima nego do sada. Očekuju nas veliki izazovi, interesantna sezona, kvalitetnija ABA liga i Evroliga. Pokušali smo da napravimo bolji tim nego prethodne sezone", poče je Radonjić obraćanje pred diktafonima i mikrofonima.

Trener Zvezde konstatovao je da veliki broj juniora radi na visokom nivou u svakom smislu i nije želio da konkretno odgovori na pitanje da li klub traži još jednog igrača na centarskoj poziciji.

"Dolazak Dženkinsa i Šilba je prava stvar. Tokom septembra će doći i Raško Katić i Jaka Blažič, a vidjećemo kakva je situacija sa Lukom Mitrovićem".

"Draže bi mi bilo da i Tejić može da se uključi u rad, jer je u procesu oporavka od povrede, ali kada bude mogao vidjećemo kakva je situacija i da li će biti potrebe da angažujemo još jednog igrača. Imamo veliki broj mladih igrača kojima smo zadovoljni".



Poziciju krilnog centra pored Tejića na treninzima pokriva i povratnik u tim Nikola Marković. Prošlosezonski igrač FMP Železnika i Vojvodine trenira sa crveno-bijelima od prvog dana priprema i Radonjić nije isključio mogućnost njegovog ostanka.

"Marković je igrač pod ugovorom. Trenira sa nama i vidjećemo šta će se sve događati. Analiziraćemo situaciju i vidjećemo šta je najbolje rješenje", objasnio je Radonjić.

Konkretno upitan kako će igrati Crvena zvezda Telekom sljedeće sezone, odgovorio je kratko:

"Vidjećete...".

Crvena zvezda će prvi kontrolni meč odigrati 27. avgusta na Zlatiboru, protiv kraljevačke Sloge.

Taj duel poslužiće Radonjiću za dodatnu analizu trenutnog stanja i forme ekipe.

"Kroz meč sa Slogom počećemo da uvodimo tim u sistem igranja utakmica. Na osnovu toga ćemo izvršiti analizu onoga što smo do sada uradili. Pokušaćemo da prilagodimo igrače jedne na druge, ali i na naše zahtjeve. Očekujem odličnu atmosferu i da izbjegnemo povrede", kazao je Zvezdin trener.

Novinare je, naravno, najviše interesovalo da li će na nekoj od kontrolnih utakmica na teren istrčati i neki novi igrač.

Treneru je nekoliko puta postavljeno pitanje u vezi sa tim.

"Radimo, analiziramo i pokušaćemo da u narednom periodu steknemo sliku o tome da li će doći još jedan igrač. Nećemo dovoditi po svaku cijenu", zaključio je Radonjić.

(Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC